Tilaa

Usein kysytyt kysymykset

29.01.2015

Käyttöoikeudet ja rekisteröityminen

Tilaaminen ja maksaminen

Sivustolla liikkuminen

Artikkeleiden lukeminen ja jakaminen

Kommentointi

 

Käyttöoikeudet ja rekisteröityminen

 

Miten voin rekisteröityä käyttäjäksi?

Voit rekisteröityä käyttäjäksi Kirjaudu-sivulla. Sinun tarvitsee vain klikata Rekisteröidy-painiketta ja täyttää lomakkeelle nimesi ja yhteystietosi. Samalla luot itsellesi salasanan, jonka avulla pääset kirjautumaan palveluun. Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi.

Olen Kipparin kestotilaaja, miten pääsen lukemaan näköislehteä?

Kestotilaajana pääset lukemaan sen Näköislehti-sivulta. Lisäksi sinulla on kestotilaajana pääsy sivuston maksullisiin sisältöihin, kuten Testit ja vertailut -osion juttuihin.

Olen rekisteröitynyt aikoinaan venenetti.fi-palveluun. Toimivatko vanhat tunnukseni myös tässä uudessa palvelussa?

Aiempi rekisteröityminen ei ole valitettavasti enää voimassa uudella sivustolla, joten joudut syöttämään uuden salasanan vanhaan käyttäjäprofiiliisi. Voit myös helposti luoda itsellesi uudet käyttäjätunnukset Kirjaudu-sivulla klikkaamalla Rekisteröidy-linkkiä ja täyttämällä tietosi.

Millä laitteilla voin lukea näköislehteä?

Näköislehteä voi lukea lähes poikkeuksetta kaikilla moderneilla älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneen nettiselaimilla.

Miten paperi- ja näköislehtien sisällöt eroavat toisistaan?

Paperilehden sisältö löytyy sivu sivulta näköislehdestä. Lehdessä julkaistut testit ja vertailut on lisäksi mahdollista lukea sivustolta omina juttuinaan.

Miten voin kommentoida keskusteluita?

Voit kommentoida keskusteluita, kun olet ensin kirjautunut palveluun. Mikäli olet uusi käyttäjä, klikkaa Kirjaudu-sivulla Rekisteröidy-painiketta ja syötä lomakkeeseen tietosi.

Kun olet kerran rekisteröitynyt palveluun, sen jälkeen tarvitset kirjautumiseen vain sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.

Keskusteleminen on mahdollista myös nimimerkillä. Nimimerkin saa määritellä itse omissa käyttäjätiedoissaan. Suosittelemme myös Kommentointiin liittyvien ohjeiden lukemista.

 

Tilaaminen ja maksaminen

 

Miten voin tilata Kipparin näköislehden ja tämän sivuston maksulliset sisällöt?

Löydät tilauksen vaihtoehdot Tilaa-sivulta. Mikäli olet jo Kipparin kestotilaaja, saat digisisällön osana nykyistä tilaustasi. Muussa tapauksessa voit valita paperiversion ja digipalvelun yhdistelmän ja pelkän digipalvelun välillä.

Milloin tilaukseni alkaa?

Näköislehteä ja tämän sivuston maksullisia sisältöjä pääset käyttämään heti, kun olet tehnyt tilauksen.

Paperilehden tilaus alkaa seuraavan mahdollisen kuukauden alusta ja jatkuu kestotilauksena kolmen kuukauden laskutusjaksoissa kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan.

Mikäli tilaat digipalvelun ilman paperilehteä, tilaus alkaa välittömästi ja jatkuu kestotilauksena yhden kuukauden laskutusjaksoissa kulloinkin voimassaolevaan kestotilaushintaan.

Mitä maksutapoja on tarjolla?

Digipalvelun maksamiseen on tarjolla kuukausittainen luottokorttiveloitus. Mikäli tilaat digipalvelun ja paperilehden, voit valita luottokorttiveloituksen vaihtoehtona myös laskun.

Miten voin irtisanoa tilaukseni?

Voit irtisanoa tilauksesi koska tahansa. Tilauksen irtisanominen astuu voimaan, kun laskutuskausi on päättynyt.

 

Sivustolla liikkuminen

 

Etusivun yläpalkissa on erilaisia kategorioita: Jutut, Uutiset… Mihin ne vievät?

Sivuston sisältö on jaettu kategorioihin ja alakategorioihin, joihin pääsee navigaatiosta kautta. Yläpalkki on tehty helpottamaan sivustolla navigoimista ja halutun sisällön löytämistä.

Käytän sivustoa älypuhelimella, eikä sivustolla näy yläpalkissa kategorioita. Mistä pääsen eteenpäin?

Kapealla näytöllä kategoriat mukautuvat valikoksi, joka avautuu klikkaamalla yläpalkin kolmea viivaa esittävää painiketta. Siitä aukeavat täsmälleen samat kategoriat kuin isommallakin näytöllä. Mobiilikäytössä sivusto tarjoaa kaiken saman sisällön kuin tietokoneellakin.

Mitä Näköislehti-painikkeesta tapahtuu?

Pääset lukemaan sisältöä, joka on ilmestynyt samanlaisena myös Kipparin paperiversiossa.

Mistä pääsen Näköislehti-osioon mobiililaitteellani?

Sinne pääsee kapeassa näkymässä (kuten älypuhelimen selaimessa) kolmen viivan symbolista. Näköislehti-osio näkyy valikossa vaihtoehtona kategorioiden alapuolella.

Painoin suurennuslasia, mikä avasi hakukentän ja kadotti navigaatiosta kaikki kategoriat. Miten pääsen takaisin, jos en haluakaan hakea mitään?

Pääset takaisin aiempaan näkymään klikkaamalla suurennuslasia uudelleen, jolloin hakukenttä sulkeutuu. Mikäli olet esimerkiksi etusivulla, voit myös klikata lukemaan juttua, jolloin hakukenttäkin sulkeutuu.

Mitä ihmiseltä näyttävä symboli sivuston oikeassa ylälaidassa tarkoittaa?

Klikkaamalla ihmissymbolia ylälaidassa päädyt Kirjaudu-sivulle, mikäli et ole jo kirjautunut sivustolle. Jos olet kirjautunut, samasta painikkeesta pääset katsomaan omia tietojasi.

Etusivulla näkyy oikeassa sivupalkissa harmaalla Twitter-painike ja RSS-painike. Mitä niistä tapahtuu?

Niitä painamalla pääset Kippari-lehden Twitter-tiliin ja RSS-syötteen tilaussivulle.

 

Artikkeleiden lukeminen ja jakaminen

 

Kun menen artikkeliin, tekstin laidassa kulkee mukana sivupalkki, jossa on painikkeita. Mitä niistä tapahtuu?

Nuo painikkeet tarjoavat seuraavia toiminnallisuuksia:

Kolme pistettä -painike sulkee ja avaa otsikkolistan, jossa näkyy sivuston uusin sisältö.

Kirjekuorta esittävä Sähköposti-painike antaa mahdollisuuden jutun jakamiseen sähköpostitse niin, että sisältökuvaus tulee linkin kanssa valmiina sähköpostiviestiin – sen voi lähettää siitä suoraan, kun vain ensin lisää vastaanottajan osoitteen osoiteriville.

Sähköposti-painikkeen alapuolella näkyvät Twitter-painike ja Facebook-painike, joista jutun voi jakaa sosiaaliseen mediaan.

Onko sivuston maksullisen sisällön jakamisessa rajoituksia?

Maksullisen sisällön jakamisessa on yksi rajoitus. Ainoastaan sivustolle kirjautunut tilaaja voi jakaa Kipparilehti.fi:n maksulliseen sisältöön sellaisen linkin, joka avaa jutun vastaanottajalle maksuttomassa muodossa. Mikäli ei ole tilaaja eikä kirjautunut, maksullisesta jutusta pääsee jakamaan vain lyhyen näytteen.

 

Kommentointi

 

Miten voin kommentoida juttuja?

Juttujen ja blogitekstien lopussa on kommenttikenttä, johon voit jättää kommenttisi. Kommentointi ei edellytä lehden tilaamista, mutta kommenttien jättämistä varten on kirjauduttava. Mikäli et ole vielä rekisteröitynyt käyttäjäksi, rekisteröityminen täytyy tehdä ensin: Täytät vain perustietosi ja annat salasanan, jota haluat käyttää kirjautumiseen. Sähköpostiosoitteesi toimii käyttäjätunnuksena.

Miten kommenttikenttää käytetään?

Kirjoita kommenttisi harmaaseen kommenttikenttään. Kun olet valmis, paina Lähetä kommentti -painiketta. Kommenttikentässä on mahdollista käyttää tekstikorostuksia varten yksinkertaisia html-tägityksiä (b-, i- ja u-tägit).

Tekstiin kirjoitetut linkit aktivoituvat automaattisesti, eikä niitä voi tägittää erikseen. Kuvia tai muuta ulkoista sisältöä ei voi liittää kommentteihin. Kun kommentti on julkaistu, sitä ei voi enää poistaa eikä muokata jälkikäteen.

Mikä nimimerkki kommenttiini tulee?

Lähtökohtaisesti nimimerkkinä toimii rekisteröitymislomakkeessa antamasi etunimi. Mikäli haluat muuttaa nimimerkkisi ennen kommentin jättämistä, voit tehdä sen omissa tiedoissasi. Nimimerkkiä ei saa enää vaihtaa, kun on kerran jättänyt kommentin.

Millä periaatteilla kommentteja moderoidaan?

Palvelussa on käytössä jälkimoderointi. Palvelun ylläpito hylkää kommentin, mikäli siinä huomataan laittomuutta, asiattomuutta, epäasiallista kielenkäyttöä tai hyvän maun vastaista sisältöä.

Suomen lain mukaan esimerkiksi kunnianloukkaus, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, yksityiselämää loukkaavan tiedon tai arkaluonteisten tietojen levittäminen, uskonnollinen tai rodullinen vainoaminen ovat rangaistavia tekoja. Lisäksi muun muassa uhkailu, ihmisarvon halventaminen ja solvaaminen johtavat kommentin hylkäämiseen. Myös mainostaminen on kommenttikentässä kiellettyä. Näiden lisäksi esimerkiksi kiroilu, nälviminen, huutaminen ja jankuttaminen voivat johtaa kommentin poistamiseen.

X