Tilaa
Uutiset

Uusi satama Kuopiosta pohjoiseen

19.08.2008

TekstiKipparilehti

Kuopiosta pohjoiseen sijaitseva Jälän järvi on saanut uuden ja upean vierassataman aivan Kuopion lentokentän yhteyteen. Uuden Järviterminaalin on rakennuttanut ja omistaa Finavia, mutta satamaa ja ravintolaa hoitaa Järvi-Suomessa toimintaansa vahvasti kehittävä Blue White Resort Oy. Yhtiö hallinnoi lisäksi mm. Lohimaata, Sahanlahtea, Ritoniemeä, Korpiselkää ja yhtiöllä on paljon toimintoja myös Nilsiän Tahkovuoressa.

Uuteen Järviterminaaliin pääsee helposti Kuopiosta pohjoiseen menevältä väylältä heti, kun Jännevirran jälkeen on saavuttu Juurusvedelle. Merenkulkulaitos on tehnyt uuden Siilinjärvelle johtavalta väylältä poikkeavan väylän Ritareiden sillan ali, Siltasalmen läpi Jälälle. Väylä on hyvin merkitty kardinaaliviitoin ja syvyyttä on yli kaksi metriä.

Uudessa satamassa on mainiot betoniponttonilaiturit ja poijupaikkoja on yli 20 veneelle. Satamassa on myös hyvä septitankin tyhjennysasema. Laitureille saa myös sähkön.

Suuri ravintola palvelee arkisin kello 11-21, lauantaisin 11-23 ja sunnuntaisin 11-18. Ravintolan aukioloaikoina niin wc- kuin pesutilatkin ovat veneilijöiden käytettävissä. Satamamaksu on vain viisi euroa, mutta sähköstä saa maksaa toisen vitosen lisää. Arkilounas ravintolassa maksaa kahdeksan euroa.

Järviterminaali toimii myös melonta-, vesijetti- ja mönkijäsafareiden tukikohtana ja talvella moottorikelkkailijoiden huolto- ja lähtöpaikkana.

Lue myös nämä

X