Tilaa
Uutiset

Uusittu merikarttasarja M

15.03.2016

TekstiSatu Björn

Uusi painos merikarttasarjasta M on julkaistu. Sarja on laajentunut edelliseen, vuonna 2006 julkaistuun painokseen verrattuna merkittävästi ja samalla sen nimeksi on muutettu Savonlinna – Kuopio – Iisalmi. Uudessa painoksessa ovat mukana myös Suuren Ruokoveden, Onkiveden, Vieremän sekä Kiuruveden alueet.

Merikarttasarja M perustuu uudella tekniikalla mitattuihin entistä tarkempiin syvyystietoihin, joita on päivitetty laajoille alueille myös väylien ulkopuolelta. Lisäksi mukana on paljon uusia yksittäisiä syvyys- ja kivihavaintoja Myös muut tiedot, kuten luonnonsuojelualueiden rajat ja venesatamatiedot on päivitetty uuteen painokseen.

Uusi painos sisältää viisi uutta karttalehteä, kaksi peruslehden laajennosta sekä kuusi spesiaalia. Laajennettu sarja kattaa entisen M-sarjan lisäksi myös yksilehtisten karttojen 431 (Suuri Ruokovesi) ja 432 (Onkivesi) alueet. Nämä yksilehtiset kartat sekä merikarttasarjan kanssa päällekkäinen kartta 433 (Kuopio – Juankoski) poistetaan samalla valikoimasta.

Kokonaan uutena alueena sarjassa on mukana Vieremälle johtava venereitti, jota ei aikaisemmin ole esitetty merikartalla.

Lue myös nämä

X