Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Suvi 57 CC Fisher ja Duo Fisher – Pienin paloin paremmaksi

Kalaveneiden kirjavassa joukossa on tilaa kohtuuhintaisille kotimaisille. Kuten Suvin uusille Fishereille, joiden tilaratkaisut palvelevat hyvin muutakin käyttöä.

26.05.2020

Tekstija kuvat timo sarkkinen

Kenelle: Kalastusta harras­tavan seuraava vaihtoehto, kun neli-viisimetrinen mökkivene käy pieneksi ja rajana uudelle on ”parin kympin” budjetti.


Kun Suvi esitteli uunituoreet lippulaivamallinsa syksyllä 2012, Mikkelin pienvenesataman laiturissa odotti kaksi karua perusvenettä. Nyt, seitsemän vuotta myöhemmin, paikka on sama mutta lippulaivat aivan eri-ilmeisiä kuin edeltäjänsä.

Kehitystyötä onkin tehty viime vuosina paljon. Kalseita lasikuitupintoja peittävät nätit laminaattiturkit ja -kannet. Pehmusteet ja erillisistuimet ovat tyylikkäämmät ja mukavammat kuin mallin alkuaikoina.

Tuplapulpettimallin kohdalla suurin uudistus on ollut kiinteä väliovi, joka jätti historiaan aiemman pressuoven.

Ensirekisteritilastot todistavat, että muutokset ovat kannattaneet. Suvi nousi viime kaudella Suomen kolmanneksi suosituimmaksi venemerkiksi, ja isoimmalle tuplapulpettimallille, 57 Duolle kirjattiin parhaat lukemat koskaan.

Tänä vuonna Suvi juhlistaa 35-vuotista historiaansa kahdella uudella 57-mallilla, CC ja Duo Fisherillä. Nimensä mukaisesti niissä on ajateltu kalastajien tarpeita, mutta ratkaisut on pyritty toteuttamaan monikäyttöisyyttä ajatellen. Aivan kuten ”pikkusisko” 50 Duo Fisherissä, joka esiteltiin Kipparissa 10/2018.

Suvi 57 CC Fisher on varustettu leveällä keskipulpetilla. Keskipulpetti antaa kohtalaisen suojan kahdelle. Koeajoveneessä oli uutena lisävarusteena sprayhood-kate, joka toimii alla istuvien aurinkovarjona ja kaipa jonkinmoisena sateensuojanakin. Esimerkiksi heittokalastaja saattaa hyvinkin harkita tällaista kateratkaisua perinteisen peräkuomun sijaan.

Tuplapulpetillinen 57 Duo Fisher on ehkä enemmän vetouistelua harrastavan mieleen. Sen lisävarusteisiin kuuluu harvinaisen käytännöllinen, kaksiosainen kuomu, jota voi pitää uistellessa etuosaltaan viritettynä. Silloin perään jää vapaata touhutilaa. Kuomu on mitoitettu toimimaan yhdessä niin ikään lisävarustelistalla olevan vaparäkin kanssa.

Ilman kuomuakin pääsee nauttimaan kahden pulpetin ja välioven mainiosta viimasuojasta – ero keskipulpettimalliin on selvä.

Vaikka isot Suvit ovat kokeneet matkallaan monta muutosta, runko on säilynyt samana. Kuten vanha sanonta kuuluu, mitäpä hyvää muuttamaan. Historiasta sen verran, että runko saatiin viime vuosikymmenen alussa Yamarinin suositusta 56-mallista. Se oli oivallista yhteistoimintaa aikana, jolloin Suvi kuului Yamarineja valmistuttaneen Konekeskon omistukseen.

Fisherit ovat vesillä yhtä vakaita ja johdonmukaisia kuin edeltäjänsäkin. Kaikkein tasapainoisimmalta matkanteko tuntuu Duo Fisherillä kahden hengen kuormalla, mutta kyllä keskipulpettimallinkin penkeillä viihtyy.

Lue esittely kokonaisuudessaan Kipparista 5/2020.

Suvi 57 CC Fisher + Duo Fisher

Pituus 5,7 m, leveys 2,28 m
Paino n. 520 kg
Valmistusmateriaali lujitemuovi
Henkilöluku 6
CE-luokka C
Tehosuositus 50–80 hv
Koeajomoottori  Yamaha F70, nelitahti
Vakiovarusteet mm. laminaattisarja, väliovi, kölirauta, peräpenkin irrotettavat reunapalat, 3 lukittavaa säilytystilaa, uimatikkaat, 12 voltin virran ulosotto
Lisävarusteet mm. kiinteä polttoainesäiliö, lisälaatikko keulaan, lisälaatikon pehmuste, istuintyynysarja, keulaportaat, lepuutinteline, satamakuomu, peräkuomu, sprayhood-kate (CC Fisher), uistelutarga, takilapohja, vapaputki, vesihiihtokaari
Hinnat vakiovarusteilla CC Fisher: 12 350 €, koeajomoottorilla 20 490 €. Duo Fisher: 12 550 €, koeajomoottorilla 20 690 €.
Valmistaja Suvi-veneet Oy, Savonlinna

Lue myös nämä

X