Tilaa
Näyttelyt

Vene 19 Båt: Venemessujen parhaat veneet on valittu – Katso videoesittely veneistä!

Helsingin venemessuilla parhaillaan esillä olevista uutuuksista on jälleen valittu Messujen veneet.

13.02.2019

TekstiTomi Peurakoski

KuvatJukka Hiiro, Juha Virtanen, video Markus Pentikäinen/Otavamedia

Arvovaltainen raati valitsi esiraadin valitsemista yhdeksästä veneestä kolme parasta kolmessa sarjassa.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Messujen paras avomoottorivene on Brabus Shadow 500

Raadin mielestä kyseinen vene on hyvä esimerkki siitä, miten kansainvälinen luksusmerkki arvostaa suomalaista veneensuunnittelua. Brabus on monipuolisesti räätälöitävissä ja täyttää siten tulevaisuuden trendin yhä yksilöllisemmistä veneistä.  Saksalainen Brabus on päivittänyt hienosta Axopar-veneestä silmiä hivelevän ja timantiksi viimeistellyn kokonaisuuden.

Messujen paras yhteys- ja retkivene on Nimbus C9

Se on moderni ja monikäyttöinen vene, joka soveltuu hyvin pohjoismaiseen veneilyyn. Vene on tyylikäs, helppokulkuinen ja valoisa. Suurista liukuovista on helppo kulkea kannelle ja hyttiin. Työn jälki on laadukasta ja sisustus helppohoitoista sekä pitkäikäistä. Iso keulaluukku helpottaa lastaamista.

Messujen matkamoottorivene on norjalainen Marex 360 Cabriolet Cruiser

Kahdesta kangaskattoluukusta ja verhomaisista kuomuseinämistä koostuva kateratkaisu on näppärärä ja kiehtova. Marex muuntuu nopeasti umpiveneestä avoveneeksi, joten se toimii erinomaisesti sekä sateella että auringonpaisteessa.  Veneen tilava keittiö on aivan omaa luokkaansa ja tarjoaa paljon uusia ratkaisuja, ja näkyvyys ohjaamosta ja matkustamosta ulos on erinomainen. Varustukseen kuuluu katolle asennettu 400 watin aurinkopaneeli.

Messujen Vene -finalistit eri sarjoissa olivat seuraavat:

Messujen avovene: Alucat W10 Tour, Brabus Shadow 500 ja Silver Hawk BR Messujen retki- ja yhteysvene: Nimbus C9, Nordkapp Noblesse 720 ja Silver Tiger DCz Messujen matkavene: Askeladden P79 Weekend, Jeanneau Merry Fisher 895 Marlin ja Marex 360 Cabriolet Cruiser

 

Lue myös nämä

X