Tilaa
Näyttelyt

Vene 23 Båt: Messujen veneet on valittu – voittajiksi nousivat Terhi, Quarken ja Grandezza

Venemessuilla valittiin nyt jo 24. kertaa Messujen veneet esillä olevista uutuuksista. Tänä vuonna Messujen avovene on Terhi 390, Messujen retki- ja yhteysvene Quarken 27 ja Messujen matkavene Grandezza 30 CA. Voittajat valittiin jokaisessa sarjassa kolmesta finalistista.

15.02.2023

Tekstikipparin toimitus

Kuvatjouko saarinen

Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus.

Messujen veneet valinnut raati luonnehti voittajaveneitä seuraavasti:

MESSUJEN AVOVENE

Terhi 390 on perinteinen suomalaisten mökkivene, jonka uudistuminen osoittaa, että soutu- ja pienveneitäkin voidaan kehittää entistä käytännöllisemmiksi, turvallisemmiksi ja paremmin nykyaikaan sopiviksi. Terhi 390 on turvallinen käyttää ja siinä on huomioitu hienosti erilaiset käyttövoimavaihtoehdot soutuergonomiasta kahteen erilaiseen täyssähköversioon. Terhi 390:n hinta-laatusuhde on erinomainen ja se tarjoaa helpon tavan aloittaa veneily.

Terhi: Markku Hämäläinen.

Lisätiedot: Terhi

Terhi 390. Kuva Timo Sarkkinen

MESSUJEN RETKI- JA YHTEYSVENE

Quarken 27 on hyvin suunniteltu, nykyaikainen ja monipuolinen mallisarja, jonka eri vaihtoehdoista löytyy vaihtoehto moneen eri käyttötarkoitukseen. Veneessä on runsaat oleskelu- ja matkustustilat mutta silti turvalliset ja hyvin kuljettavissa olevat kulkuväylät. Laatuvaikutelma ja hinta kohtaavat Quarkenissa kilpailukykyisellä tavalla.

Quarken: Antero Sundberg.

Lisätiedot: Quarken

Quarken 27 T-Top V2. Kuva Satu Björn

Quarken 27 Cabin. Kuva Markus Pentikäinen

MESSUJEN MATKAVENE

Grandezza 30 CA tarjoaa mukavat, toimivat ja tyylikkäät tilat neljälle hengelle pidemmänkin veneloman viettoon. Suhteellisen kompaktin kokoisen ja yhdellä dieselsisäperämoottorilla varustetun veneen käyttökustannukset ovat kohtuulliset. Suuret ikkunat, korkeat sisätilat ja runsas matkavenevarustus lisäävät mukavuutta, ja kätevät ratkaisut kuten keulakajuutan saksivuode ja koko leveydeltään avattavissa oleva takaseinä parantavat käytettävyyttä.

Grandezza: Henri Jokinen ja Henri Nurminen.

Lisätiedot: Grandezza

Grandezza 30 CA. Kuva Satu Björn

Vene 23 Båt -messuilla esitellään 380 venettä, joista venelehtien toimittajista koostuva esiraati valitsi finalistit Messujen veneisiin. Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Harry Broman Eurofins Expert Servicestä, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski, Kippari-lehden toimittaja Jouko Saarinen, Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Tom Wilenius Traficomista sekä uusina jäseninä pohjoismaista näkökulmaa tuomassa ruotsalaisen Båtliv-lehden päätoimittaja Lars-Åke Redéen ja norjalaisen Båtmagasinet-lehden päätoimittaja Atle Knutsen. 

Messujen avovene -finalistit olivat Rand Source 22, Saxdor 205 ja Terhi 390.

Messujen retki- ja yhteysvene -finalistit olivat AMT 240 DC, Quarken 27 ja XO DFNDR 8.

Messujen matkavene -finalistit olivat Glacier 48, Grandezza 30 CA ja Nimbus C11.

Venemessut Helsingin Messukeskuksessa 10.-19.2.2023

Lue myös nämä

X