Tilaa
Testit

Veneen trimmaus: Oikealla trimmillä säästöjä. Video – vertaa videolta hyvää ja kahta huonoa kulkuasentoa

Veneen moottorin tai vetolaitteen trimmauksella on suuri vaikutus veneen kulkuasentoon. Kun se saadaan oikeaksi eri olosuhteissa, kulku on mukavaa ja polttoainetta säästyy.

12.07.2022

Tekstivesa leppä, timo sarkkinen

Kuvatja video tomi tähti

Moottoritrimmi on varusteena lähes kaikissa liukuvissa veneissä, joissa on perämoottori tai sisäperämoottori. Käytännössä trimmillä muutetaan potkuriakselin kulmaa veneen kölilinjaan nähden, jolloin veneen pituussuuntainen kulkuasento muuttuu. Moottoritrimmiä ei pidä sotkea trimmitasoihin, joilla taas säädetään veneen sivuttaista kulkuasentoa.

Pienimmissä perämoottoreissa sähköisiä tai sähköhydraulisia moottoritrimmejä ei ole, vaan moottorin rikikulmaa veneeseen säädetään trimmipuikolla, jonka asentoa ei voi ajon aikana muuttaa.

Veneen trimmaus ajon aikana on moneltakin kannalta tärkeää. Teoriassa oikealla trimmauksella veneen kulkuasento saadaan matkustajille miellyttäväksi, voidaan poistaa veden roiskumista veneeseen ja mikä tärkeintä nykyisillä polttoaineen hinnoilla: optimaalisella trimmauksella kulutus vähenee ja rahaa säästyy.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X