Tilaa
Uutiset

Veneretkeilyä netissä

31.03.2009

TekstiKipparilehti

Merenkulkulaitos on avannut nettiin uuden tiedotusfoorumin, Veneretki-palvelun, jonka tarkoituksena on antaa tietoa eri veneilykohteista ympäri Suomen.

Palvelun pohjana ovat kartat, satelliitti- ja ilmakuvat mereltä ja järviltä. Kohteiden yhteydessä on symboleita, joita klikkaamalla saa esiin kuvan tai tietolaatikon. Palvelu tiedottaa esimerkiksi veneluiskista, satamista ja nähtävyyksistä.

Ideana on, että veneilijät lisäävät kuvia ja tietoja omatoimisesti. Väärinkäytösten välttämiseksi se edellyttää rekisteröitymistä. Muuten sivuilla voi seikkailla rekisteröitymättä.

Kartalla on myös oma symbolinsa viranomaistiedotteille, jotka voivat koskea vaikkapa uusia väyliä tai meneillään olevia väylien ruoppaustöistä. Karttapohja perustuu Google Maps -palveluun, joten väyliä, viittoja, syvyyksiä tai muita merikartan perustietoja ei kartoilla ole – navigointiin liittyvästä palvelusta ei siis ole kysymys.

Merenkulkulaitos toivoo veneilijöiltä aktiivisuutta sisällön rakentamisessa. Palvelua tehdään myös tutuksi eri viranomaisille, kunnille ja kaupungeille sekä alan yrittäjille.

Palvelu löytyy osoitteesta www.veneretki.fi.

Lue myös nämä

X