Tilaa
Testit

Vertailussa kuusi kuivareppua – Veden voittajat

Kuuden kuivarepun vertailussa vedenpitävyys oli varsin hyvässä hallinnassa. Erot imeytyneen vesimäärän, käyttömukavuuden ja tilavuuden kesken repivät eroa tasaisessa joukossa.

16.06.2019

TekstiMarko Lysmä

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia


  • Guideline Alta 28
  • Halti Splash Pac 30
  • Ortlieb Atrack 25
  • Overboard Technical Trek Dry 20
  • Stay Dry 30
  • Typhoon Dry Bag 30

Kotimaan markkinoilla on tarjolla valtava määrä erityyppisiä reppuja ulkoiluun, mutta vain harva niistä on vedenpitävä.

Pelkästään 30-litraisiin kuivareppuihin keskittyminen osoittautui haastavaksi, koska samaan litramäärään rajautuvia reppuja on markkinoilla vielä vähemmän.

Vertailussa on kolme 30-litraista reppua ja loput ovat joko 20-, 25- tai 28-litraisia. Overboardin valmistaja lähetti testiin 20-litraisen repun. Koska merkillä on täysin vastaava 30-litrainen valikoimissaan, reppua voidaan soveltaen arvioida tasavertaisesti muiden kanssa.

Kolme vesikoetta

Repuille tehtiin kolme vedenpitävyyttä mittavaa koetta. Kaikki reput suihkutettiin erikseen kolmen minuutin ajan kovimmalla suihkupaineella. Kuivumisen jälkeen ne upotettiin minuutiksi veden alle. Kolmannessa kokeessa reppuja kellutettiin puolentoista kilon lisäpainolla varustettuna tunnin ajan uimahallin altaassa.

Testin reppujen paino vaihteli kastamisen jälkeen 780–1780 gramman välillä. Minimaalisesti varustellun ja kattavammin pehmusteilla varustetun repun välinen painoero oli enimmillään peräti kilon verran.

Lue kuivareppujen testi Kipparista 6/2019.

Lue myös nämä

X