Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Testit

Vertailussa pienet tuplapulpettiveneet: Suvi 47 Duo ja Terhi 475 BR – Katso videoesittelyt veneistä

Tunnetut kotimaiset valmistajat tarjoavat pienissä tuplapulpettimalleissaan arkisia mukavuuksia – ennen kaikkea suojaa kaikille kyytiläisille. Suvilla ja Terhillä on kummallakin selkeät vahvuutensa, jotka ohjaavat ostajaa valinnassaan.

08.06.2019

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatMarkus Pentikäinen/Otavamedia, Mikael Mahlberg

Tämän päivän trendi on tarjota enemmän mukavuuksia yhä pienempiin veneisiin. Esimerkiksi käyvät aloittelijaakin kutkuttavat 4,5 – 5 metrin tuplapulpettimallit, joissa on suojaisa matkustamo koko porukalle pehmustettuine erillispenkkeineen. Takavuosinahan tämän kokoisia ”pulppareita” ajettiin kovalta peräpenkiltä kyytiläisten istuessa keulassa viiman armoilla.

Muutamat viime vuosina markkinoille tulleet mallit erottuvat rekisteröintitilastoissa erityisen suosittuina. Hintojen merkitystä ei voi vähätellä. Toinen tähän vertailuun valituista veneistä, Terhi 475 BR maksaa 50 hevosvoiman Hondan kanssa 12 990 euroa. Ensimmäisinä valmistusvuosina 2016 ja 2017 BR:ää myytiin peräti yli sata kappaletta vuodessa, ja se oli kirkkaasti Suomen suosituin moottorivenemalli.

Terhi 475 BR

Suvi 47 Duo

Niin ikään kotimainen Suvi 47 Duo on Terhille täydellinen haastaja niin mitoiltaan kuin tiloiltaan. Kilpailutilanteesta kertoo paljon se, että molemmat maksavat suosituimmilla moottoreillaan varustettuna tismalleen saman verran.

Katso 360-videoesittelyt vertailun veneistä.

Vertailun tulokset ovat luettavissa Kipparista 6/2019.

Terhi 475 BR

 

Suvi 47 Duo

Lue myös nämä

X