Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Testit

Video: XO DSCVR – Hupia pienellä melulla

Kauniiseen säähän soveltuvalla uudella XO:lla lähdetään vesille myös kovalla kelillä, kun muut jäävät satamaan. Miltä tällainen erikoinen toteutus tuntuu käytännössä?

14.10.2020

TekstiKarel Kakko

Kuvat ja video Tomi Tähti

Kenelle: Astetta vankempaa, mutta silti kohtuullisissa ulkomitoissa olevaa päivävenettä etsivälle, joka ei yöpymistiloja kaipaa.


Uusi avomallinen XO on samalla sekä perinteilleen uskollinen että uudishenkinen. Kun pienemmän kokoluokan XO:t ovat vauhdikkaan etenemisen ajokoneita, on uuteen DSCVR:ään, eli ”Discoveryyn”, lisätty loikoiluun räätälöityjä yksityiskohtia.

Uutuuden tunnusomainen elementti on kiinteä aurinkokate, eli T-top. Tämä meilläpäin harvinainen, mutta maailmalla suosittu kateratkaisu on varustettavissa sitä kiertävin kuomunkappalein, jolloin kate toimii myös ajokuomua kannattelevana rakenteena.

Veneen kansirakenne on lujitemuovia ja runko alumiinia. Ulkonäkö viimeistellään kylkien teippauksella. Vakioväri on musta, erikoista kyllä. 2500 euron lisähintaan ulkoasu kruunataan puhtaan valkoisella pinnalla.

Harmaan synkkiin tai sotilaallisiin sävyihin taipuvaisilla on myös lisähinnasta mahdollisuus täydentää mustaa runkoa tumman harmaalla ylärakenteella.

Päiväveneily eli daycruising otetaan nykyään yhä kirjaimellisemmin, ja vuosikymmeniä kestänyt tuttu DC-kaava on murtumassa. Tilapäiseen yöpymiseen soveltuva keulasoppi ei ole enää välttämättömyys, sillä illaksi on mukava päästä kotiin.

XO 260 DSCVR onkin melko täydellisesti räätälöity koko päivän mittaiseen rupeamaan 2-4 hengelle.

Ohjaamo on varustettu kuljettajan jousitetulla erillisistuimella, josta saa erinomaisen tuen. Apukipparin puolella oleva istuin on mitoitettu juuri ja juuri kahdelle kohtuullista ruokavaliota nauttivalle. Neljäs ja viides istuskelevat kaksoisistuimen takana, pentteriä vastapäätä.

Mikäli kyyditettäviä on enemmän, löytyy taaempaa kiinteä takapenkki kahdelle, sekä lisävarusteena ylös käännettävät klaffipenkit. Nämä takaistuimet samoin kuin pentteriä vastapäätä oleva penkki muodostavat luontevan oleskeluryhmän auki taitettavan pöydän ympärille.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 10/2020.

Tekniset tiedot

XO DSCVR

Pituus 8,10 m, leveys 2,55 m

Paino 1 900 kg ilman moottoria

Valmistusmateriaali alumiini ja lujitemuovi

Henkilöluku 8, CE-luokka C

Tehosuositus 200–400 hv

Koeajomoottori Mercury 400, polttoainesäiliö 315 l

Vesisäiliö 45 l (lisäv.)

Vakiovarustus mm. trimmitasot, hydrauliohjaus, tuulilasinpyyhin, T-top-aurinkokate, kuljettajan jousi-istuin, rungon teippaus (hiilikuitu-look)

Lisävarusteet mm. monipuoliset navigointilaitteet, keulapotkuri, keulan törmäyssuoja, automaattitrimmit, maasähköjärjestelmä, makeavesijärjestelmä, sähkö-wc, jääkaappi, avotilan lisäpenkit ja pöytä, lämmitin, avotilan matot tai synteettinen kansipäällyste, aurinkopatjasarja, apukipparin istuimen jousto-alusta

Hinta 67 385 € ilman moottoria, koeajomoottorilla 101 575  €

Valmistaja XO Boats Ltd. Helsinki

 

Lue myös nämä

X