Tilaa
Testit

Pikatesti ja video: Akkukäyttöinen painepesuri Worx – Verkotonta pikapesua

Kevyt ja kätevä akkukäyttöinen painepesuri ottaa veden ämpäristä ja virran akusta.

20.06.2019

Tekstikuvat ja video Ilpo Mattila

Painepesuri tarvitsee yleensä kaksi tuloliitäntää vedelle ja sähkövirralle. Veneen pesua varten ei aina ole käytössä kumpaakaan.

Testasimme Clas Ohlsonin Worx WG629E -painepesuria, joka toimii ilman, että sitä tarvitsee liittää vesi- tai sähköverkkoon. Pesurin voimanlähteenä on 20 voltin jännitteellä toimiva akku, jota voi käyttää myös muissa saman tuoteperheen laitteissa, kuten ruuvinvääntimissä.

Kysymyksessä ei ole tavallinen yli sadan baarin painepesuri, jonka terävällä suihkulla voi saada jopa vahinkoa aikaan. Worx-painepesuri tuottaa 20 V/2 Ah -litium-ioniakulla korkeintaan 22 baarin työpaineen. Vettä laite kuluttaa säästeliäästi noin pari litraa minuutissa, kun ”tavallinen” 100 baarin painepesuri kuluttaa jopa yli viisi litraa minuutissa.

Myyntipakkaukseen kuuluu pesuri, suukappale ja sen jatko-osa, akku, laturi sekä veden imuletku, johon on valmiiksi kiinnitetty sovitin painepesurille sekä toiseen päähän suodattava imusuutin.

Kätevintä pesussa on, että Worx ottaa vettä mistä tahansa. Vesiputken pään voi heittää vaikka suoraan järveen. Tarvittavan veden voi myös täyttää vaikka ämpäriin.

Kuuden metrin pituinen vesiletku riittää hyvin pesukohteen ympärillä hyörimiseen.

Lue pikatestin tulokset Kipparista 6/2019.

Katso videolta kuinka painepesuri toimii käytännössä.

Lue myös nämä

X