Tilaa
Testit

Yamarin 46 SC – Pulpettiluokan pienokainen

Mallistoaan uudistava Yamarin ei ole unohtanut niitä "veneilijän alkuja", jotka etsivät mökkirantaansa simppeliä sivupulpettimallia. 46 SC on omimmillaan yhden hengen arkisena ajokkina.

06.01.2020

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatMarkus Pentikäinen

Alkuvuodesta esitelty Yamarin 46 SC on perinyt pitkäikäisen edeltäjänsä mallimerkinnän ja peruskonseptin. Leveällä sivupulpetilla varustettu vene on kuitenkin saanut uuden, aiempaa hieman pidemmän mutta samalla kapeamman rungon. Tilaratkaisuissakin on uusia ideoita.

Peräpenkki ei ole enää täysleveää mallia vaan pulpetin leveyttä vastaava.  Kuskin paikka on siirtynyt laidan viereltä keskelle venettä. Ratkaisulla on tavoiteltu ennen kaikkea tasapainoista kulkuasentoa yksin ajettaessa – onhan pikku-Yamarin epäilemättä monen yksinään veneilevän ehdokaslistalla.

Keulassa on matka-ajossa vähemmän houkutteleva sivupenkki, joka kuitenkin puoltaa paikkansa pitkien tavaroiden tilana. Parannuksena edellismalliin, sekä keulassa että perässä on nyt kannelliset köysiboksit.

Peräpenkin alta paljastuu yllätys. Siellä tavallisesti asustava irrallinen polttoainesäiliö onkin sijoitettu toiseen paikkaan, pulpetin etupenkin alle, jonne mahtuu lisäsäiliökin tarvittaessa. Hyvä ratkaisu painojakauman kannalta ja siinä mielessä, että peräpenkki pysyy aina esteettömänä varustetilana.

Lue esittely Kipparista 12/2019

Lue myös nämä

X