Testit

Yamarin 63 HT

Yamarinin väeltä tuskin on jäänyt huomaamatta, kun Kuopion suunnalta tulevat kilpailijat ovat keränneet huomiota uusilla ja ennakkoluulottomilla tulkinnoilla klassisesta HT- eli hard top -veneestä. Yamarin 63 HT on pyritty tekemään perinteisemmän kaavan mukaan. Vaan miten istuvat entisaikain ajatukset retkeilystä hard- topparilla tämän päivän veneilyyn? Haasteita tulee etenkin, kun yritetään mahduttaa kaikki pieneen tilaan mukavuudesta tinkimättä.

01.07.2015

TekstiKarel Kakko

KuvatSeppo Evinsalo

Hardtoppareiden kultakausi ajoittui 80-luvulle, jolloin veneilevän kansan vauraus mahdollisti viikonlopun mittaisille retkille soveltuvien HT-veneiden hankkimisen. Sitä ennen veneilevän keskiluokan tavoite oli keulakannellinen, vailla yöpymis- ja retkeilyvalmiuksia oleva tuulilasivene.

Tänään perinteisiä hardtoppareita ei juuri veneuutuuksien tulvasta löydy. Silti on hienoa, että menneitä trendejäkin muistellaan ja suodaan ostajille valinnan vapaus.

Markkinoiden valtamerkeistä perinteistä retkivenekonseptia tarjoavat ainakin AMT, Yamarin ja Bella-Veneet. Viime mainittu on viime vuosina täydentänyt sekä Bella- että Flipper-tuoteperheidensä mallistoa myös HT-versioilla varsin ansiokkaasti ja näyttävästi.

Yamarin 63 HT on Konekeskon tämän vuoden uutuusmalli, joka nähtiin ensimmäisen kerran helmikuisilla Helsingin kansainvälisillä venemessuilla.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X