Tilaa
Uutiset

2. 3. 2007 Näyttelyn moottorivene: Nimbus Nova 30 S

05.03.2007

TekstiKipparilehti

Jo yhdeksännen kerran Helsingin venenäyttelyssä valitun Näyttelyn moottoriveneen tittelin voitti tänä vuonna ruotsalainen Nimbus Nova 30 S. Raati arvosti äänestyksessä veneen monipuolisuutta, avotiloja ja uudenlaisia tilaratkaisuja.

Katkaisu

Näyttelyn moottoriveneeksi oli ehdolla yhdeksän uutta venettä. Nämä olivat Aquador 28 DC, Apreamare 38, Askeladden Z7, Buster X, Grandezza 28, Nimbus 30 Nova S, Scout 282, Silver Moreno ja Vator 27. Voittajaksi valittiin Nimbus, joka testattiin Kipparissa numero 12/2006.
Venealan toimittajista, teknisistä asiantuntijoita ja alan järjestöjen edustajista koostunut raati arvosti Nimbuksessa monipuolisia avotiloja, raikkaita ja uusia tilaratkaisuja, veneen toimivuutta erilaisissa tilanteissa, yleistä laatutasoa ja veneen sopivuutta eri tarkoituksiin. Myös mielenkiintoista, vain toisella puolella olevaa kulkukantta pidettiin hyvänä ratkaisuna.
Kipparin testissä venettä kiitettiin äänitasosta, tasapainoisesta kokonaisuudesta, moottoritiloista, säilytystiloista, monikäyttöisyydestä ja ajettavuudesta. Moitteita saivat pieni pentteri, jotkin ohjaamojärjestelyt ja lievä ahtaus sisätiloissa.
Nimbuksen todettiin olevan monesta eri tyylistä koostuva pakettiratkaisu. Siinä on yhdistelty niin WA-venettä, matkavenettä kuin daycruiseriakin. Testissä todettiin, että aina tällainen sekoitus ei onnistu, mutta nyt vaaka kallistuu selvästi myönteiselle puolelle.
Veneen maahantuoja ja päämyyjä on helsinkiläinen Telva Oy. Nimbus maksaa vakiovarustein 161 500 euroa.

Lue myös nämä

X