Tilaa
Uutiset

30. 3. 2007 Kesäleirille veneilykouluun

30.03.2007

TekstiKipparilehti

Veneilyliiton järjestämiä, lapsille ja nuorille tarkoitettuja veneilykoululeirejä pidetään tulevana kesänä 15 ympäri Suomea.

Katkaisu

Leirien tavoitteena on opettaa hyviä veneilytapoja jo kipparin uransa alkuaskeleita ottaville. Veneilykoulussa lapset oppivat käytännössä harjoittelemalla käsittelemään kumivenettä ja purjehtimaan optimistijollalla. Turvallisuus otetaan huomioon harjoitusten toteutuksessa, ja veneilyn lomassa opetellaan hyödyllisiä tietoja ja taitoja solmujen teosta ja merimerkkien ja liikennesääntöjen tuntemukseen.
Veneilykoulu on liiton konkreettinen tapa tukea seurojen nuorisotyötä. Leiritoimintaa aloittavat seurat saavat usein kaivattua lisäystä leirin venekalustoon sekä mallia siitä, millaista ohjelmaa leirillä voisi olla. Pidempään leirejä järjestäneet seurat voivat saada liiton kautta uusia ideoita leiriensä kehittämiseen edelleen. Veneilyliiton Nuorisotoimikunta muun muassa järjestää ohjaajakoulutusta ja jakaa aiheeseen liittyvää tietoa ja vinkkejä.
Kouluun kuuluu kaksi ohjaajaa sekä tarvittava kalusto: purjejollia, kumiveneitä, poijuja radan merkitsemiseen, solmuköysiä yms. Seurat voivat anoa Veneilykoulua liitolta, ja leirivuoroja jaettaessa etusijalla ovat ne seurat, joilla on liiton kouluttama nuoriso-ohjaaja. Veneilykoulu on seuroille maksuton.
Veneilykoulu etsii myös nuoria ohjaaja-harjoittelijoita. Ohjaaja-harjoittelijat osallistuisivat Veneilykoulun mukana jonkin toisen seuran leirille apuohjaajiin verrattavana ohjaajana. Kiinnostuneista harjoittelijoista tulee ilmoittaa liiton toimistolle kevään aikana.
Leirien lisäksi seuroja houkutellaan järjestämään Formula Future Finland -kilpailuja. Ne ovat lapsille ja nuorille suunnattuja veneen käsittelykilpailuja, jossa yhdistyvät taito, nopeus ja merimiestaidot.Veneilyliitto hakee yhteistyöseuroja järjestämään lajin esittelytilaisuuksia eri paikkakunnilla. Liitto tarjoaa kaluston ja ohjaajat, seura katsoo harjoitteluun sopivan vesialueen ja tiedottaa asiasta paikkakunnallaan. Hieman talkooapua tarvitaan radan pystyttämiseen ja käytännön järjestelyihin.
Lisätietoja veneilykoulusta ja Formula Futuresta antaa liiton nuorisotoimikunta, Kurt Lindqvist, puh: (09) 5490 3560, sähköposti: kurt.lindqvist@veneilyliitto.fi.

Lue myös nämä

X