Tilaa
Uutiset

30.3.2007 Älä osta varastettua

30.03.2007

TekstiKipparilehti

Venekuume nousee samaa vauhtia kevään lämpenemisen kanssa. Jäitä kannattaa kuitenkin laittaa hattuun paatin tai moottorin hankintaa suunnitellessa. Huomattavan edullisen tarjokkaan löytyessä kannattaa aina tarkistaa, ettei kyseessä ole varastettu tavara.

Katkaisu

Vakuutusyhtiöt pitävät osoitteessa www.venevahinko.fi luetteloa varastetuista veneistä ja moottoreista. Sen vilkaiseminen ennen ostoa on pieni vaiva, joka voi säästää suurilta huolilta.
Oman veneen ja moottorin osalta on hyvä varautua etukäteen pitkäkyntisiä vastaan. Samoilta sivuilta löytyy ohjeita kunnollisten lukkojen ja kiinnitysketjujen valintaan. Samoin muistutetaan kunnollisten tuntomerkkien muistiinmerkinnästä. Veneen tai moottorin valmistenumero kertoo virkavallalle huomattavasti enemmän kuin pelkkä hevosvoimamäärä tai rungon väri.
Tärkeimpiä keinoja vorojen torjunnassa on kotisataman väen yhteistyö. Seurat pitävät lähes poikkeuksetta kiertovartioita, mikä on hyvä. Mutta myös kuntien laitureissa yhteishenki ja kavereiden tunteminen edes ulkonäöltä auttaa huomaamaan asiattomat, mahdollisesti sopivaa varastettavaa etsivät uteliaat.

Lue myös nämä

X