Tilaa
Uutiset

5.6.2007 Sunnan-veneet remonttiin

28.06.2007

TekstiKipparilehti

Valmistus- ja myyntikieltoon asetetut Särki- ja Sunnan-veneet tullaan valmistajan mukaan saattamaan lain mukaiseen kuntoon. Valmistaja on neuvotellut myynti- ja markkinointikiellon asettaneen Merenkulkulaitoksen kanssa tarvittavista korjauksista ja muutoksista veneiden asiapapereissa ja merkinnöissä.

Veneiden valmistaja Syd Star Ky:stä todetaan, että myyntikieltoon asetetut veneen on vedetty pois myynnistä ja niihin tehdään Merenkulkulaitoksen vaatimat muutokset. Myös asiakkaille jo toimitetut veneet tullaan saattamaan CE-määräysten mukaisiksi, kun asiakkaat ottavat valmistajaan yhteyttä.
Merenkulkulaitoksesta todetaan, että valmistaja on ollut laitokseen yhteydessä ja tehnyt yhteistyötä, jonka tarkoituksena on saattaa veneet lain mukaiseen kuntoon.

Merenkulkulaitos määräsi dragsfjärdiläisen Syd Star Ky:n valmistamat Särki 400, Sunnan 40, Sunnan 385 ja Sunnan 390 -nimiset veneen valmistus- ja myyntikieltoon uhkasakon uhalla noin kuukausi sitten. Veneistä puuttuivat niin käyttäjän käsikirja, vaatimuksenmukaisuustodistus kuin tekniset dokumentaatiotkin. Lisäksi veneisiin oli kiinnitetty CE-merkintä, vaikka vaatimuksenmukaisuuden arviointia ei oltu tehtykään.
Särki-veneistä kielto koski vain mallia 400, joka on Syd Starin valmistama. Kielto synnytti epäilyksiä ja kyselyjä myös muista Särki-veneistä, mutta niitä kielto ei koskenut.

Vesa Leppä

Lue myös nämä

X