Tilaa
Testit

Albatross 35 Aves – Evoluutiota piikkiöläisittäin

Pitäisikö suutarin pysyä lestissään, vai pyrkiä kehittymään ajan mukana silti perinteitä vaalien? Näiden kysymysten äärelle jouduimme uuden Albatross 35 Avesin testissä.

02.12.2014

Tekstivesa leppä

Kuvatseppo evinsalo

Uusi Albatross 35 esiteltiin viime vuoden helmikuun venenäyttelyssä Helsingissä. Vanhoista Albatrosseista se poikkesi täysin, mutta yhteisiä piirteitä siinä oli aiempaan Queen Albatrossiin.

Uusi 35 Aves on tehty liukuvaksi matkaveneeksi, joka sopii niin nelihenkiselle perheelle kuin vaikkapa pariskunnalle. Perussuunnittelultaan se on konservatiivinen ja siinä on säilytetty monia ”albatrossimaisuuksia”, kuten wc:n sijoitus ja runsas hyvin viimeistelty puun käyttö.

Veneen muotoilukin on perinteistä. Siinä ei ole tavoiteltu uusia ulottuvuuksia kaarevilla pinnoilla, suurilla ikkunoilla tai voimakkailla muodoilla sen enempää rungossa kuin kannellakaan. Se on ulkonäöltään vene, joka olisi voinut syntyä jo pari vuosikymmentä sitten.

Ohjaamo on mitoitettu hyvin ja hallintalaitteet ovat oikeilla paikoillaan. Ohjaamosta on hyvä näkyvyys kaikkialle.

Albatrossin oleskelutila on valoisa ja avara. Päällä on suuri, sähkötoiminen kattoluukku. Ateriossa, joka toimii samalla matkustamona, on tilaa kuudelle. Puuta on käytetty hienosti ja viimeistely on erinomaista. Tilavassa vessassa on seisomakorkeus pitkällekin veneilijälle.

Kajuutta on avaran ja etenkin valoisan tuntuinen, kun ikkunat on ympäri veneen, eikä millään suunnalla ole näköestettä.

Koeajomoottorina oli Volvo Penta D6-370 DPH.

Albatrossin oleskeskelutila on valoisa ja avara. Päällä on suuri, sähkötoiminen kattoluukku. Puuta on käytetty hienosti ja viimeistely on erinomaista.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 12/2014.

Lue myös nämä

X