Tilaa
Uutiset

Askeladden sai uuden omistajan

26.02.2009

TekstiKipparilehti

Viime vuoden lopussa konkurssin tehneelle norjalaiselle Askeladdenille on löytynyt uusi omistaja. Norjalainen Johs Lunde Marine Group AS on ostanut konkurssipesältä kaikkiaan yli 24 valmista ja puolivalmista venettä. Asiasta kertoi tammikuun puolivälissä kansainvälinen veneteollisuuden verkkosivusto ibinews.com.

Yrityksen tarkoituksena on myös hankkia omistukseensa Askeladdenin nimi, tuotantolaitokset ja alkaa valmistaa uusia veneitä mahdollisimman nopealla aikataululla, jotta esimerkiksi veneen aiemmin jo ostaneet asiakkaat myös saisivat veneensä. Jatkossa veistämöllä tultaneen keskittymään pääasiassa pieniin ja keskikokoisiin veneisiin.

Johs Lunde Marine Group AS on osa Johs Lunde Gruppen AB:ta, joka on Pohjoismaiden suurimpia huvivenemyyjiä. Sen valikoimiin kuuluvat mm. Princess, Windy, Saga, Forbina, Minor, Hydrolift ja Arctic Blue.
Laadukkaista veneistään tunnettu Askeladden AS ehti toimia liki sata vuotta ennen konkurssiaan. Henrik ja Georg Asvik omistivat yrityksestä kaksi kolmasosaa ja Brunswick International omisti yhden kolmanneksen. Yrityksen palveluksessa oli yli 160 työntekijää.

Lue myös nämä

X