Tilaa
Uutiset

Axopar Boatsissa riita vallasta

16.07.2022

Tekstivesa leppä

Suomen tämän hetken menestyksekkäimmässä venealan yrityksessä, Axopar Boats Oy:ssä kiehuu. Syyttäjä on jättänyt käräjäoikeudelle haastehakemuksen, jossa Axopar Boatsin osakasta asianajaja Mikko Räsästä epäillään törkeästä väärennöksestä yhdessä toisen vastaajan kanssa. Hänen epäillään valmistaneen väärän osakassopimuksen käytettäväksi harhauttavana todisteena.

Syyttäjän mukaan sopimus on ollut asianomistajan, Sakari Mattilan tahdon vastainen ja heikentäneen merkittävästi tämän oikeuksia Axopar Boatsissa, jonka hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja hän oli. Asian taustalla lienee kyse vallasta yhtiössä.

Sakari Mattila on tämän hetken tunnetuin suomalainen visionääri venealalla, mutta varsin särmikäs persoona. Hän on pannut alulle Axoparin lisäksi ensin Aquadorin, sitten XO:n ja viimeisimpänä kovaan nousukiitoon lähteneen Saxdorin.

Viime vuonna Axoparin liikevaihto oli noin 110 miljoonaa euroa.

Kauppalehden tietojen mukaan Axopar on ylivoimaisesti suurimpia palkkoja venealalla Suomessa maksava yritys. Keskimääräinen kuukausipalkka yhtiössä on 8 880 euroa.

Lue myös nämä

X