Tilaa
Testit

Bayliner Element – Veneilyn innostava aloituspaketti

Helppous, huokeus ja kaiken kattava yksinkertaisuus ovat ominaisuuksia, joita aloittelija ensiveneeltään toivoo. Monipuolisuudesta ja turvallisuudesta ei silti tarvitse tinkiä. Bayliner Element tarjoaa kaiken edellä mainitun ällistyttävän houkuttelevaan hintaan.

20.10.2014

Tekstikarel kakko

Kuvatseppo evinsalo

Tiloiltaan Bayliner Element on mielenkiintoinen ja oivaltava. Se tuntuu kokoistaan suuremmalta, mikä osittain johtuu leveästä keulasta.

Tilat on jaettu periaatteessa kolmeen osioon, keulaan, perään ja keskiveneen alueeseen. Keskeltä löytyvät ohjaamo sekä kuljettajan istuin, sekä toisella puolella kaksi matkustusistuinta, jotka on sosiaaliseen tyyliin asemoitu vastakkain.

Keula- ja peräosa ovat kuin U-sohvia, jotka voidaan täytelevyillä kattaa tasaisiksi lekottelutasoiksi.

Ensisilmäyksellä kävi selväksi, että sekä keulaa että perää voi yhtä lailla hyödyntää vaikkapa heittokalastuksessa varustamalla tilat patjojen sijaan tasaisilla levyillä.

Baylinerin lisävarusteena onkin erityinen kalastuspaketti, johon kuuluvat kalastusistuin, sumppu sekä kalastuskaikuluotain.

Kaikkien tuhtojen alta löytyy säilytystiloja, joista yhden takatuhdon alle on asennettu veneen polttoainesäiliö. Se on eräänlainen puolikiinteä ratkaisu, joka on perinteistä kokonaan kiinteää selvästi pienempi, mutta irtosäiliöitä vajaat kaksi kertaa isompi. Muovinen säiliö on tarvittaessa helposti irrotettavissa kiinnityshihnoistaan esimerkiksi puhdistettavaksi.

Vakaa runko ja rakenne

Baylinerissa liikuttaessa huomaa, miten vakaa se on. Kahden aikamiehen siirtyessä puolelta toiselle ei vene vielä kallistu kuin nimeksi.

Element on runkomalliltaan melko tyypillinen katedraalirunko, joka tarkoittaa V-runkoa jossa on trimaraanityyppisesti sivuilla runkoponttonit. Vakaina tunnetut katedraalirungot olivat yleisiä etenkin 1960- ja 70-luvuilla.

Tukevuutta arvostaa etenkin kalastuksessa, mutta myös muiden aktiviteettien parissa, kuten juuri kalastuksessa.

Tukeva ja kallistelematon runko sopii hyvin Baylinerin Element konseptiin, jossa on haettu ajamisen helppoutta aloitteleville veneilijöille.

Lue testi kokonaisuudessaan Kipparista 10/2014.

Lue myös nämä

X