Tilaa
Uutiset

Bella lomauttaa työntekijöitään

12.09.2008

TekstiKipparilehti

Bella-Veneet Oy:n raju päätös pysäyttää koko tuotantonsa Kuopiossa, ja lomauttaa henkilöstönsä, yllätti venealan. Yt-neuvotteluja oli henkilökunnan kanssa käyty jo jonkin aikaa, mutta vuoden loppuun kestävät lomautukset olivat rankempi päätös kuin oli osattu pelätä.

Kuopiossa pistetään tuotanto seis viidessä tehtaassa ja sama koskee Kokkolan tehdasta. Larsmossa ja Pietarsaaressa työt jatkuvat toistaiseksi. Samoin tuotekehitysosasto pysyy töissä ainakin toistaiseksi.

Työntekijät ovat ottaneet tiedon tyrmistyneinä vastaan. Alunperin oli kuviteltu, että lomautukset iskisivät vain muutamaan tehtaaseen. Nyt lomautus koskee noin 250 Bellan työntekijää.

Bella-Veneet Oy:n syyskuun alussa julkistamat massiiviset lomautukset johtuvat siitä, ettei veneitä ole saatu kaupaksi toivotulla tavalla. Savon Sanomien mukaan Bellan veneitä on myymättä noin 30 miljoonan euron edestä. Se vastaa lähes puolen vuoden tuotantoa.

Töiden on kerrottu käynnistyvän uudelleen ensi vuoden tammikuussa sitä mukaa, kun veneitä saadaan myytyä ja vanhoja varastoja tyhjennettyä.

Toimitusjohtaja Raimo Sonninen on todennut, että parhaassa tapauksessa tuotannon uudelleen käynnistäminen vo olla ajankohtaista jo parin kuukauden kuluttua.

Lue myös nämä

X