Tilaa
Uutiset

Esittelyssä Volzhanka 50 Fish Pro

Venäläisen kalaveneen hinta on kohdillaan.

19.03.2018

TekstiTimo Sarkkinen

KuvatAnton Reenpää/Otavamedia

Edullinen hinta ja alumiinivene mahtuvat harvoin samaan lauseeseen, mutta venäläinen Volzhanka tuskin vetää suuta mutrulle hintalapullaan: kalastukseen nimensä mukaisesti suunniteltu 50 Fish Pro maksaa ilman moottoria 12 990 euroa ja 100 hevosvoiman Yamahan kanssa 24 200 euroa.

Keulan ja perän karvalankamatoilla päällystetyt heittotasot edustavat jenkkihenkistä tyyliä, jota vene muutenkin huokuu. Kuten monissa rapakon takaisissa kilpailijoissa, ohjaamon turkki on röpelöpintaista ja helposti puhtaana pidettävää vinyylimattoa.

Tämä Fish Pro -malli on tarkoitettu yhden tai kahden hengen käyttöön. Erillispenkkien taakse järjestyy enemmän turkkitilaa, kun suuren säilytyslaatikon irrottaa paikoiltaan. Jäljelle jää monta lokeroa, ei kuitenkaan yhtään erityisen hulppean kokoista. Keulatason boksit ovat melko matalia, ja perän vapalaatikot on mitoitettu kumpikin vain kahdelle vavalle.

Vaikka Volzhanka ei yllä viimeistelyltään ja yksityiskohdiltaan jenkkikalaveneiden tasolle, on sanottava, että monta karumpaakin kalavenettä on olemassa.

Veneen pituus on 5,05 metriä, leveys 2,16 metriä ja paino ilman moottoria 570 kiloa. Moottorisuositus on 80–115 hevosvoimaa. Veneen hintaan kuuluu maalattu runko ja värivaihtoehtoja on useita. Näyttäviä kylkiteippauksia saa lisähintaan.

 

 

 

Lue myös nämä

X