Tilaa
Uutiset

F1 Porto tänä viikonloppuna

30.07.2015

TekstiKiti Westerback

F1-veneiden kaksinkertaisen maailmanmestarin Sami Seliön ja Filip Romsin MM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Portossa Portugalissa.

Kilpailupaikkana on Porton kaupunkia halkova Douro-joki, jolla ei ole aiemmin kilpailtu lajin MM-pisteistä.

MM-sarjassa seitsemäntenä ajavalla Mad-Croc Baba Racingin Teamin Sami Seliöllä on esittää viikonlopulle yksi harras toive: hyvät ajo-olosuhteet.

– Olisi jo kiva kokea, miten uusi veneeni kulkee normaaleissa ajo-olosuhteissa ja nähdä samalla, kuinka nopea veneemme oikeasti on. Uusi lyhyt venemalli ei ole parhaimmillaan ylikovassa kelissä, jossa kaksi viimeistä MM-osakilpailua on ajettu.

– Vaikka olosuhteet eivät ole olleet meille suotuisia, vauhtia on ollut yllättävän hyvin. Johdan esimerkiksi MM-sarjan yhteydessä ajettavaa kilpailun nopein kierros Fast Lap Trophya, Seliö muistuttaa.

Seliö kertoo yllättyneensä positiivisesti siitä, miten vakaaksi uusi lyhyt F1-vene on osoittautunut ajaa kovassa aallokossa jopa kevyellä kuormalla.

– Oli yllätys huomata, että kilpailun loppuvaiheessa, kun bensakuormaa ei juurikaan enää ole ja vene on kevyt niin sen ajo-ominaisuudet ovat jopa vakaammat kuin täydellä tankilla. Molemmissa MM-starteissa veneemme vauhti on vain parantunut kisan loppua kohden.

– Onneksi Portoon on järjestetty vapaat harjoitukset perjantaille niin pystytään kokeilemaan säätöjä ja potkureita rauhassa. Kalusto on tänä vuonna ollut luotettava ja vene on toiminut hyvin. Toivotaan, että saadaan hyvä valmistautuminen alle niin sunnuntaina GP:ssa kaikki on mahdollista ihan terävimpään kärkeen asti.

Seliön ja tallikaveri Filip Romsin menestys on nostanut suomalaistiimin taistelemaan myös valmistajien maailmanmestaruudesta. Mad-Croc Baba Racing Team on nyt kolmantena.

Filip Romsilla on kauden kahdessa ensimmäisestä GP-osakilpailusta alla sijat kahdeksan ja kolme. Sarjan nuorin kuljettaja jakaa MM-pisteissä neljännen sijan yhdessä lajin hallitsevan maailmanmestari Philippe Chiappen kanssa. Uransa ensimmäisen palkintopallisijan Roms saavutti sarjan edellisessä MM-osakilpailussa Ranskassa.

Ohjelmassa muistotilaisuus

F1-veneyhteisö kunnioittaa Portugalin GP:n yhteydessä yli 40 vuotta kilpavenemoottorien parissa työskennelleen ja viime helmikuussa edesmenneen yhdysvaltalaisen Siegfried ”Ziggy” Boettlen muistoa ja viimeistä toivetta. Ziggyn toiveen mukaisesti hänen tuhkansa levitetään F1-radalle Douro-jokeen. Ziggy toimi muun muassa F1-sarjan teknisenä komissaarina vuodesta 1996.

– Tunteikas viikonloppu tulossa. Ziggy uskoi ensimmäisten joukossa mahdollisuuksiini ykkösissä, ja heti alusta asti. Hänellä oli iso rooli kun aloitin F1-urani. Ziggy nosti minut myös nuoresta iästäni huolimatta Kansainvälisen Moottoriveneliiton UIM:n turvallisuuskomiteaan edustamaan kuljettajia, Seliö kertoo.

Portugalin GP:n aika-ajot on ohjelmassa lauantaina Suomen aikaa klo 18.30 alkaen ja MM-osakilpailu käynnistyy sunnuntaina klo 19.15. Molemmat tapahtumat ovat nähtävissä suorana lähetyksenä Nelonen Pro-kanavilta ja verkossa.

Lisätietoja: f1h2o.com

Lue myös nämä

X