Tilaa
Uutiset

F2 World Championship Peurunka

08.06.2016

TekstiSatu Björn

KuvatMarko Mäkinen

Peurungassa 10.–12. kesäkuuta ajettavasta F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailusta on tulossa ehkä koko lajin historian kovatasoisin kilpailu. F2-luokan MM-sarjaa on ajettu melkein 15 vuotta, mutta koskaan ei ole yhteen osakilpailuun saatu näin kovaa nimilistaa.

Peurungan osakilpailun voitosta taistelee 26 kilpailijaa. Osallistujamäärä on suurin F2-sarjan historiassa. Pääsarjassa kilpailee kymmenen kuskia, jotka ovat voittaneet jonkun veneluokan maailmanmestaruuden. Listalla komeilee muun muassa viime kauden F2-luokan voittaja Pierre Lundin Ruotsista, kolminkertainen kuninkuusluokan maailmanmestari Alex Carella Italiasta sekä kahdesti F1-luokan maailmanmestaruuden voittanut Suomen Sami Seliö. Kuskien saavutuslistoilta löytyy lisäksi Euroopan mestaruuksia ja lukuisia muita hienoja saavutuksia.

F2 MM-sarja on huikea, mutta menestyjiä ja mielenkiintoa riittää myös pienemmissä luokissa. Esimerkiksi GT30-luokassa kilpailee Suomen Sara Pakalén, joka on voittanut kyseisen luokan maailmanmestaruuden vuonna 2014.

Lisätiedot ja ohjelma

Lue myös nämä

X