Tilaa
Uutiset

Galeon 300 Fly matkamoottoriveneiden ykkönen

20.02.2015

TekstiMarko Lysmä

Mittelö messuveneiden matkamoottoriveneiden sarjassa oli kokonaisuudessaan joukon tiukin, sillä kaikki kolme finalistia olivat omalla tavallaan hienoja ja kaikissa oli hyviä puolia.

Galeonin siivitti lopulta hiuksenhienoon voittoon sen monipuoliset tilat suhteessa hintaan.

Olkoonkin, että itse siirtymisajoon joku mieluummin valitsisikin esimerkiksi Nimbuksen tai Deltan, katsottiin Galeonin tarjoavan monipuolisimmat mahdollisuudet kun mukaan laskettiin myös satamaelämä ja ajanvietto veneessä. Yläohjaamo alkaa olla harvinainen tämän koko- ja hintaluokan veneissä, vaikka kaukana eivät ole ajat, jolloin yläohjaamoa pidettiin kymmenen metrin luokassa jo satamauskottavuuden mittarina.

Takavuosien pienemmistä yläohjaamoveneistä Galeon eroaa siinä, että 300 Flyssä on salongin alla toinen makuukajuutta oikein ovella suljettavissa, joten koko komeus on korkea. Yläohjaamossa on tilaa muutamalle matkustajalle, ja satamaelämää ajatellen myös aurinkotaso. Sopusuhtaisuuden ja painonjakauman nimissä yläohjaamo on verraten matala, joten heikkohermoisia voi alkaa huimata.

Tämän aloitusmallin hinta on 152 800 euroa, jolloin siihen sisältyy jo itsessään melkoisen kallis Volvo Penta D4-260 sisäperämoottori.

 

Lue myös nämä

X