Tilaa
Uutiset

Hangon Itäsatama vuoden veneilykohde

10.11.2008

TekstiKipparilehti

Hangon Itäsatama on valittu vuoden 2008 veneilykohteeksi. Vuoden Veneilykohde 2008 -kilpailun äänet jakautuivat 140 sataman kesken. Hanko sai äänistä 7,3 prosenttia.

Kakkoseksi äänestettiin Airisto Strand ja kolmanneksi Aurajoki, Turku.

Alueidensa suosituimpana mainitaan kunniamaininnalla: Turun Saaristo: Aurajoki, Pohjois-Saimaa: Iisalmi, Ahvenanmaa: Degerby, Etelä-Saimaa: Lappeenranta, Pohjanlahti: Meritulli – Oulu, Päijänne: Heinola ja Näsijärvi: Ruovesi.

Voittajasatama palkitaan lasitaiteilija Martti Peräluoman suunnittelemalla purjevenemallilla.
Vuoden Veneilykohde 2008 -kilpailun myötä suomalaiset veneilijät ovat ensimmäistä kertaa tuoneet julki mielipiteensä kotimaisista veneilykohteista. Kilpailu järjestettiin yli 150 kohteen kesken ja sen tarkoituksena on laajasti valottaa suomalaisten satamien palvelun tasoa ja veneilijöiden mieltymyksiä.
Vierassatamien taso on parantunut kiitettävästi viime vuosien aikana. Vesiteiden varsille ja pienten kylälaitureiden rinnalle rakentuu tätä nykyä jo kokonaisia palvelukeskuksia, joissa veneilijät voivat tehdä paljon muutakin kuin vain peseytyä sekä tankata itsensä ja veneensä.

Vuoden Veneilykohde -kilpailun järjestävät veneilyn verkkopalvelu Vesille.fi ja purjehduslehti Pro Sail Magazine. Ensi vuoden äänestykseen osallistuvat kaikki keväällä ilmestyvässä Vierassatamaopas 2009 -teoksessa esillä olevat veneilykohteet.

hanko

Hangon Itäsatama kesän Poker Run -tapahtuman aikana.

Lue myös nämä

X