Tilaa
Uutiset

Hankoon Suomen suurin lämmin veneiden säilytyshalli

17.04.2015

TekstiVesa Leppä

Hanko Boat Yard Oy:n 10 000 neliömetrin eli peräti hehtaarin suuruinen halli on suunniteltu erityisesti veneiden säilytykseen. Näin venesäilytyksen erityistarpeet on voitu ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Erityistä huomiota on kiinnitetty turvallisuuteen. Halliin tulee sprinkler-sammutusjärjestelmä, johon liitettävät herkät anturit hälyttävät jo ennen kuin vahinkoa pääsee tapahtumaan.

Veneiden nostoa ja siirtoa varten yhtiölle tulee erikoisvalmisteinen traileri, jonka suurin nostokyky on jopa 38 tonnia. Maksimisyväys purjeveneille tulee olemaan 2,4 metriä.

Hallin pinta-alasta 8 600 neliötä on säilytystilaa ja loput 1 400 neliötä huolto- ja muita tiloja. Tiloihin kuuluu mm. 500 neliötä pesutilaa, jossa ympäristönsuojeluun on panostettu paljon. Esimerkiksi veneiden pesuvedet puhdistetaan ennen kuin ne lasketaan viemäriverkostoon.

Halliin mahtuu yli 25-jalkaisia veneitä noin 150 kappaletta. Niiden lisäksi halliin voidaan ottaa myös pienempiä veneitä. Yritys työllistää alkuvaiheessa kaksi hankolaista alan ammattilaista ja kokeneen toimistosihteerin.

Yrityksen toimintaan kuuluu myös avaimet käteen -palvelu, joka sisältää veneiden noudon asiakkaan luota Hankoon, puhdistuksen, tarkastuksen, huollot, säilytyksen ja taas keväällä vesillelaskun ja tuonnin kotisatamaan.

Ensisijaisesti yhtiö myy halliin osakkuuksia asiakkaan tarvitseman neliömäärän verran. Näin päästään siihen, että vuosittaiset säilytyskulut ovat pienet. Jos hallissa on vapaata tilaa, sitä vuokrataan tarvittaessa.

Hanko Boat Yardin halli nousee Hangonkylän läheisyyteen Hankoniemen pohjoispuolelle, mm. satamanostureita ja tuulivoimaloiden runkoja valmistavan Levator Oy:n naapuriin.

Hanko Boat Yardin taustavoimina ovat pitkän linjan veneilijät, Molok-jätejärjestelmän kehittäjä Veikko Salli, venealan konkari Georg Berger sekä hankolainen logistiikan asiantuntija Peter Wickman.

Lisätietoja yrityksestä ja osakkuuksista antaa Georg Berger, puh. 0400 445 555.

 

 

Lue myös nämä

X