Tilaa
Uutiset

Hätämerkinantoa pääsee harjoittelemaan

07.02.2008

TekstiKipparilehti

Espoon ja Helsingin vapaaehtoiset meripelastajat järjestävät hätämerkinantoharjoituksen veneilijöille. Harjoituksessa opastetaan hätämerkinantovälineiden käytössä ja harjoitella osanottajien omilla hätämerkinantovälineillä, jotta ne todellisessa hätätilanteessa olisivat tuttuja.

Käytettävät välineet ovat punaiset laskuvarjoraketit ja käsisoihdut sekä oranssit savut. Niiden on oltava valmistettu vuonna 2001 tai sen jälkeen. Jokaisen ampujan pitää olla 18 vuotta täyttänyt. Yksityishenkilöt voivat myös jättää vanhentuneet tai muuten käyttökelvottomat hätämerkinantovälineensä hävitettäviksi harjoituspaikalle.

Harjoitukset pidetään lauantaina 8. maaliskuuta klo 11-17 Espoonlahden jäällä, Klobbenin edustalla (Soukanlahdentie 15). Ennakkoilmoittautuminen vaaditaan 2. maaliskuuta mennessä, tarkemmat ohjeet netissä www.espoonmeripelastajat.fi tai www.helsinginmeripelastusyhdistys.fi, sekä lisätietoja puhelimitse numerosta 050 324 4116. Järjestävien meripelastusyhdistysten jäsenille harjoitukset ovat ilmaisia, muille osallistumismaksu on 25 euroa, jonka voi maksaa käteisellä paikan päällä. Järjestäjät pidättävät oikeuden peruuttaa tapahtuman turvallisuussyistä.

Vastaavia harjoituksia järjestetään kevään mittaan muillakin paikkakunnilla. Suunnitteilla ovat ainakin harjoitukset Savonlinnassa maalis-huhtikuussa ja Kuopiossa 5. huhtikuuta. Niistä tiedotetaan tarkemmin paikallisesti, tiedotteita voi etsiä Meripelastusseuran nettisivuilta www.meripelastus.fi.

Lue myös nämä

X