Tilaa
Testit

Mökkiluokan rib-vaihtoehdot vertailussa

Kumiveneet tiedetään ja tunnetaan. Pieniä kutsutaan leluiksi ja suurilla hyökätään merirosvojen kimppuun. Kun palataan maan pinnalle ja testiin pistetään jokamiehen ribit, yllätykset ovat suurempia kuin ennakkoon saattaisi kuvitella.

19.08.2015

Teksti Jaakko Pitkäjärvi ja Timo Sarkkinen Testiavustus Tuomo Kanerva ja Raimo Tengvall

KuvatJaakko Pitkäjärvi

Jos tänä päivänä pitäisi nimetä suomalaisten suosikkipaketti, se olisi kiistatta 4,5–5 metrin avovene 50 hevosvoiman moottorilla. Myyntitilastojen valossa tällainen on jo lähestulkoon standardi yleiseen liikkumiseen vesillä. Eikä se ole mikään ihme, sillä mainitun kokoluokan vene tarjoaa monelle parhaan hinta-hyötysuhteen, trailerikus- kauksetkin huomioon ottaen.

Kokemuksia kovakylkisistä veneistä löytyy joka lähtöön, samoin mielipiteitä. Kun siirrytään lujitemuovirunkoisten kellukeveneiden eli ribien puolelle, tilanne on heti epäselvempi. Moni on niitä nähnyt messuilla ja pyörimässä kaupunkien edustoilla, mutta käyttökokemuksia ja todellista tietoa joutuu nyhtämään – eikä välttämättä saa sittenkään.

Käy lähes kaikkeen

Edellisessä vertailussamme (Kippari 4/2013) otettiin mittaa kovempaan ajoon suunnitelluista malleista. Nyt keskityimme pienempään kokoluokkaan – juuri siihen, jonka voisi mieltää mökkiveneen, yleiskäytössä olevan avoveneen tai vaikkapa kakkosveneen korvaajaksi. Pienistä ribeistä saattavat innostua myös luontokuvaajat, sukellusharrastajat ja purjehdusseurat.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X