Tilaa
Jutut

Hylyt tarkemmin kartalle – Meriarkeologit sukeltavat Jussarön vesiin

Kun hylkyalue tarkentuu se tullaan rajaamaan ja merkitsemään Museoviraston ylläpitämään muinaisjäännösrekisterin karttapalveluun.

30.05.2018

TekstiJukka Hiiro

Meriarkeologit sukeltavat Jussarön vesiin tällä viikolla. Kenttätöihin ryhdytään Museoviraston ja Metsähallituksen yhteisen BalticRIM-hankkeen puitteissa. Kentällä inventoidaan Jussarön eteläpuolista aluetta sekä viistokaiuttamalla että sukeltamalla.

Tarkoituksena on tutkimusten avulla rajata saaren lähistöllä olevaa hylkykeskittymää ja tutkia niin sanottua laivaloukku-ilmiötä. Jussarön tuntumassa tiedetään olevan useita tunnettuja laivojen hylkyjä ja laivojen osia. Museoviraston mukaan valtaosa laivoista on haaksirikkoutunut 1700- ja 1800-luvulla.

Laivaloukkua tutkitaan meriarkeologisena kulttuuriperinnön ilmiönä. Kun hylkyalue tarkentuu se tullaan rajaamaan ja merkitsemään Museoviraston ylläpitämään muinaisjäännösrekisterin karttapalveluun. Palvelua voi tutkailla kuka hyvänsä osoitteessa www.kyppi.fi.

Myös kenttätöiden kulkua on mahdollista seurata Metsähallituksen Tammisaaren saariston kansallispuiston Facebook-sivulla.

Lue myös nämä

X