Tilaa
Uutiset

John Nurminen Marine palaa merikarttojen kustantajaksi

14.09.2015

TekstiKiti Westerback

John Nurminen Marine Oy voitti Liikenneviraston keväällä järjestämän tarjouskilpailun, ja hoitaa 11.9. solmitun kustannussopimuksen perusteella suomalaisten merikarttasarjojen, rannikkokarttojen, yleiskarttojen, satamakarttojen ja järvikarttojen painattamisen, markkinoinnin ja tukkumyynnin vuosina 2016-18. Niinpä suomalaisten painettujen merikarttojen kustannustoiminta palaa takaisin suomalaisen perheyhtiön hoiviin. Yhtiö toimi samassa roolissa myös vuosina 2009-2012.

– Virallinen, painettu merikartta on elektronisten apuvälineiden yleistymisestä huolimatta edelleen jokaisen turvallisuustietoisen veneilijän selvä valinta. Paperikartalta katsottuna ajettava reitti ja huomioita kaipaavat kohdat hahmottuvat ajassa pidemmälle eteenpäin kuin pieneltä ruudulta katsottuna. Plotterin hyötyjä ovat puolestaan helppo ja tarkka sijainnin ja suunnan määritys. Järkevä kippari hyödyntää molempien järjestelmien parhaita puolia, ja tuo veneensä ja miehistönsä aina turvallisesti perille, sanoo John Nurminen Marine Oy:n toimitusjohtaja Karl-Johan Rosenström.

Hinnat laskevat

Painettujen merikarttojen myynti on ollut melko tasaista viimeisen vuosikymmenen aikana. Uusia painoksia tulee suosituille merialueille hieman entistä tiheämmin ja tämä yhdistettynä kuluttajahintojen laskuun ovat vaikuttaneet positiivisesti karttojen menekkiin.

– Paperisten merikarttojen hinnat on nyt painettu tasolle, jolla kustannus ei ole esteenä tuoreimpien painosten hankinnalle. Vuonna 2013 tavallisimpien merikarttasarjojen hinnat laskivat 65 eurosta 47 euroon, ja nyt vuodelle 2016 laskemme hintoja edelleen 6 %.

– Haluamme myös varmistaa merikarttojen hyvän maanlaajuisen saatavuuden, ja aloitamme siksi vanhan jälleenmyyjäverkostomme aktivoinnin hyvissä ajoin ennen seuraavan veneilykauden alkua, lupaa Rosenström.

Vuonna 2016 merikarttasarjat maksavat 38,30-44,20 euroa, yleis-, rannikko, ja satamakartat 18,80 euroa.

Lue myös nämä

X