Tilaa
Uutiset

Juhli 100-vuotiasta Suomea!

02.12.2016

TekstiEssi Keskinen

KuvatEssi Keskinen

Suomi on ensi vuonna satavuotias. Sen kunniaksi Suomen upeaa luontoa ja vuodenaikoja juhlitaan koko vuoden ajan. Kuka tahansa voi pistää pystyyn Suomen luontoa juhlistavan tapahtuman.

Luonnon päiviä 2017 on neljä. 4.2. sukelletaan talveen, 20.5. villiinnytään keväästä, 17.6. rakastutaan kesäyöhön ja 26.8. juhlitaan Suomen luontoa.

Elokuun viimeisenä lauantaina Suomesta tulee maailman ensimmäinen luontoaan liputtava maa. Elokuun viimeinen lauantai (26.8.) on myös virallinen liputuspäivä – silloin liput nousevat salkoihin, mastoihin ja tankoihin niin maalla kuin merelläkin.

Suomen hienoimpia maisemia ovat saaristot, järvenselät, loputon horisontti ja luonnonsatamat. Veneilijät ovat ainutlaatuisessa asemassa päästessään tutustumaan sellaiseen suomalaiseen luontoon, jonne ei autolla, kävellen, junalla tai pyörällä pääse.

Juhli Suomen luontoa ja osallistu tapahtumiin tai järjestä itse juhlien kunniaksi tapahtuma jossakin veden päällä – veneilyseuran saunailta, luonnonsatamapiknik, kutsu veneilyseurasi laiturille haitarinsoittaja tai soita itse huuliharppua tai järjestä maihinnousuveneiden regatta. Kuka tahansa voi olla tapahtuman järjestäjänä. Tarkoituksena on saada kaikki suomalaiset luontoon Luonnon päivinä 2017.

Tapahtumatarjontaan voi tutustua Luonnonpäivien nettisivuilla. Samassa osoitteessa voit luoda oman tapahtumasi ja saada veneilyseurasi Suomen kartalle juhlimaan satavuotiasta Suomea.

Lue myös nämä

X