Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Jutut

Aquador 22 C vs. MV-Marin 6600 FC – taskujahtien kaksintaistelu

14.09.2010

TekstiSatu Björn

Aquador vs. MV-Marin

Mitä saadaan, kun risteytetään Finnsport 650 AC ja Jurmo Cabin? MV-Marin 6600 FC. Oikein. Entä mitä saadaan, kun MV-Marin 6600 FC:stä tulee luokkansa myydyin vene? Kilpaileva Aquador 22 C. Oikein sekin.

Veneilytavat ovat vuosien saatossa muuttuneet yhä satunnaisempaan ja urbaanimpaan suuntaan. Ainakin venetarjonnasta saa tämän käsityksen. Vielä löytyy kuitenkin kysyntää pieniin ulkomittoihin pakatuille matkaveneille, joilla ainakin kuvitteellisesti on tarkoitus lomailla pitempiäkin aikoja.

Kolme vuosikymmentä sitten sellaiset veneet hallitsivat kotimaan markkinoita. Nyt valikoima on supistunut vain muutamaan.

MV-Marin 6600 FC ja Aquador 22 C ovat niin toistensa kaltaiset veneet, että on ilmeistä, mikä on jälkimmäisen missio. Eroja kilpakaksikon välillä luonnollisesti on, eikä kaikkien havaitsemiseen tarvita mittanauhaa, vaikka sitä tällä kertaa käytettiin poikkeuksellisen paljon.

Aquador 22 C on tämän vuoden uutuusvene. MV-Marin 6600 on jo viiden vuoden ajan ehtinyt olla melko lailla yksin kukkona tunkiolla omalla tila-ajattelullaan. Sitä voi hyvin sanoa luokkansa myydyimmäksi veneeksi.

Koska mittasuhteet ja tilat ovat veneissä miltei identtiset, ei yhdenmukaisilta linjoiltakaan ole voitu välttyä.

Aquador, joka edustaa melko tunnistettavaa, yhden tyylisuunnan tuoteperhettä, on silti edelleen oman näköisensä.

Värityksellä on luonnollisesti tunnistettavuudessa selvä merkitys. Se on epäilemättä myös yksi syy siihen, ettei Aquadoreissa ole haluttu edes tarjota mahdollisuutta pieneen irrotteluun värien suhteen. Tosin, Aquadorin ”tumma puku” taitaa olla joko poikkeuksellisen haluttu tai sitten äärimmäisen hyvin markkinoitu, sillä se on koko mallistossa lisävaruste. Perushintaisena se on MV:n tavoin kokovalkea.

Aquador 22 C MV-Marin 6600 FC
Aquador 22 C MV-Marin 6600 MC

Pienen veneen paisuttaminen suurten sisätilojen toivossa verottaa luonnollisesti myös avotiloja. On enemmänkin näkemysero, ovatko näiden veneiden avotilat ylipäänsä avotiloja vai vain peräkansia, mutta yhtä kaikki, tilaa ulkosalla oleskeluun on niukalti.

Avotilojen mitoitukset eivät suuresti toisistaan poikkea, mutta järjestelyt ovat hieman erilaiset. MV:ssä on juuri ja juuri kahden istuttava penkki moottorikaivon edessä. Aquadorissa on hytin takaseinää vasten kaksi pientä penkkiä molemmissa kulmissa.

Vertailulle antoi mielenkiintoisen säväyksen se, että muuten niin samanlaisissa veneissä toisessa oli 135 hevosvoimaa ja toisessa miltei tuplat, 250 hevosvoimaa.

Valmistaja

Aquador 22 C Bella-Veneet Oy, Kuopio, www.aquador.fi
MV-Marin 6600 MC MV-Marin Oy, Lappeenranta, www.mv-marin.fi

Teksti Karel Kakko
Kuvat Juha Virtanen ja Timo Sarkkinen

Tiivistelmä Kippari-lehden 9/2010 jutusta

Lue myös nämä

X