Tilaa
Uutiset

Kahden saunaveneen mallisto

02.03.2016

TekstiMarko Lysmä

Erilaiset liikkuvat saunat ovat tuttuja vesiltä, busseista, kuljetuslavoilta ja jopa hiihtohisseistä. Monesti persoonalliset saunaveneet ovat erikoisia omavalmisteita, jotka herättävät kanssaveneilijöissä hyvää mieltä. Saunaveneet ovatkin lunastaneet paikkansa suomalaisessa kesässä.

Marinetek tuo markkinoille SaunaBoat -venemalliston, jossa yhdistyvät sauna, laituri ja vene. Tällä konseptilla on CE- hyväksyntä ja se on rekisteröitävissä veneeksi. Alus perustuu Marinetekin laituritekniikkaan ja siinä on kuumasinkitty teräsrunko ja neljä järeää putkiponttonia.

Saatavana on aluksi kaksi mallia SaunaBoat 10 (28 920 €) ja SaunaBoat 14 (32 110 €). Saunamökkiä voi käyttää ympäri vuoden.

Pienempi on suunniteltu 8 hengen ja suurempi 12 hengen käyttöön. Saunarakennuksessa on löylyhuoneen lisäksi pukuhuone, isommassa mallissa lisäksi erillinen wc. Molemmissa malleissa on tilava ja ympärikäveltävä terassi.

Alukset ovat hyvin tukevia ja vakaita ja niitä on helppo hallita. Maksiminopeus on 5 solmua ja sopiva matkavauhti noin 4 solmua. Alukset on suunniteltu siirrettäviksi ja ne kulkevat kätevästi myös maantiekuljetuksena vesistöstä toiseen.

Lisävarusteina on saatavana muun muassa septitankki, maasähkö, led- valaistus, kemiallinen wc, aurinkopaneeli, rekisteröintivarusteet sekä 15 tai 20 hevosvoiman Mercury-perämoottori.

 

Lue myös nämä

X