Tilaa
Uutiset

Karilleajo lähellä Porkkalan selällä

25.11.2015

TekstiKiti Westerback

Liikenneviraston meriliikenteenohjaus yhdessä Suomenlahden merivartioston kanssa onnistui ehkäisemään rahtialuksen mahdollisen karilleajon Porkkalan selällä Inkoon kaakkoispuolella.

70-metrinen alus oli suuntaamassa kohti matalikkoa, mutta se saatiin meriliikennekeskuksen yhteydenottojen avulla muuttamaan kurssinsa kohti turvallista vesialuetta.

Liikenneviraston Suomenlahden meriliikennekeskus havaitsi tänään 25.11.2015 aamuyöllä rahtialuksen, joka oli suuntaamassa kohti matalikkoa Inkoon kaakkoispuolella.

Heti vaaratilanteen havaittuaan meriliikennekeskus kutsui alusta. Alukseen ei kuitenkaan saatu yhteyttä useista meriliikennekeskuksen kutsuista huolimatta.

Meriliikennekeskus oli yhteydessä lähistöllä olleeseen Suomenlahden merivartioston vartiolaiva Turvaan, jotta myös Turva yrittäisi saada yhteyden alukseen. Vartiolaiva Turva sai valoheittimillään herätettyä aluksen huomion.

Kun alukseen lopulta saatiin yhteys, ohjeisti meriliikennekeskus alusta muuttamaan välittömästi kurssiaan turvallisille vesille.

Lue myös nämä

X