Tilaa
Jutut

Käytettyjen veneiden kauppa käy nyt tulikuumana

Toukokuussa myytiin Nettiveneen kautta yli kolmannes enemmän veneitä kuin vuosi sitten. Myyntiajat lyhenevät.

05.06.2020

TekstiIsmo Virta

Toukokuun tilastot Nettiveneen kautta myydyistä veneistä kertovat rajusta myynnin kasvusta. Kauppoja tehtiin peräti 34,6 prosenttia enemmän kuin viime toukokuussa.

”Onhan nämä huikeita lukuja. Kotimaanmatkailun suosio on se juttu ja se taas johtuu koronasta”, arvioi Nettixin liiketoimintapäällikkö Erno Kalalahti.

Kun ulkomaille ei pääse ja kesätapahtumat on peruttu, entistä useampi tahtoo vesille.

Venealalla on pitkin kevättä elätelty toiveita, että venekauppa selviäisi kriisistä kohtuullisin vaurioin  ja Nettiveneen tilastot siis vahvistavat toiveita. Alkaa jopa näyttää siltä, että venekauppa saattaa selvitä koko kriisistä voittajana – ainakin käytettyjen tai muuten kohtuuhintaisten veneiden kauppa.

Yli 6000 toukokuun Nettivenekaupan mediaanihinta oli 4990 euroa. Sekin on enemmän kuin vuotta aiemmin, mutta parhaiten siis kaupaksi käyvät pikkuveneet.

Mökkiveneiden kysynnän raju kasvu näkyy myyntiaikojen lyhenemisenä. Myyntiajan mediaani eli keskimmäinen arvo oli toukokuussa 20 päivää, neljänneksen lyhempi kuin vuotta aiemmin.

Käytettyjen veneiden markkinan erinomainen vire auttaa myös uusien veneiden myyntiä, koska useimmat myyvät vanhan veneensä pois, kun ostavat uuden.

Uusien veneiden toukokuun rekisteröintitilastoja Trafi ei ole vielä julkistanut.

Nettivene kuuluu samaan Otava-konserniin kuin Kippari/Vene.

Lue myös nämä

X