Tilaa
Moottoritestit

Käyttötestin loppuraportti: Mercury F115 Pro XS – Luottorenki

Kaksi kautta ja 206 käyttötuntia uudella Mercuryllä sujuivat ilman ensimmäistäkään vikaa tai häiriötä. Käyttötestin päätteeksi tutkimme, löytyisikö moottorista edes piileviä ongelmia.

18.03.2024

Tekstipasi nuutinen, heikki parviainen, ismo virta

Kuvatmirva kakko, tomi tähti, mittaukset vesa leppä

Uusi perämoottori Kipparin ja Vene-lehden yhteiseen kuvausveneeseen oli pakollinen hankinta kaksi vuotta sitten. Edellinen moottori oli alapäästään niin pahasti syöpynyt, että sillä jatkaminen tuntui turhan isolta riskiltä, vaikka noin 850 tuntia käynyt moottori yhä hyvin toimikin.

Kun saimme hankittua tilalle uuden moottorin, päätimme ottaa vahingosta irti myös hyödyn ja laitoimme uuden moottorin pitkään, kaksi veneilykautta kestävään käyttötestiin.

Kippari teki viime vuosikymmenellä useita perämoottoreiden käyttötestejä. Edellisestä on jo kuitenkin pitkä aika, se ajettiin kaudella 2017 ja raportti julkaistiin keväällä 2018. Pääosin moottorit suoriutuivat viime vuosikymmenen käyttötesteistä hyvin. Nyt käyttötestattu Mercury F115 Pro XS oli uutena mallina tuoreeltaan mukana käyttötesteissä viime vuosikymmenelläkin, mutta tuolloin sen käyttötesti jäi muita moottoreita selvästi lyhyemmäksi. Nyt Mercurymme kävi kahden kauden aikana yhteensä 206 tuntia ja testiin sisältyi myös yksi talvitelakointi ja sitä edeltänyt kausihuolto.

Lue kaikki

MOOTTORI­VENEISTÄ

Katso tarjous Kirjaudu

Lue myös nämä

X