Tilaa
Uutiset

Kelluvaa laituria on helppo käsitellä

18.09.2017

TekstiJuha Virtanen

KuvatSatu Björn

Laiturin rakentaminen on yksinkertaisimmillaan kelluvien muovipalikoiden liittämistä toisiinsa. Ponttonit lukitaan toisiinsa niiden kulmissa olevista korvakkeista, jotka asettuvat lomittain. Neljä modulia kiinnitetään aina yhdellä tapilla. Jos myöhemmin tulee tarvetta lisätä tai muuttaa esimerkiksi laiturin muotoa, voidaan se tehdä helposti.

Suomen Kelluva tuo maahan ja myy Xinyi-ponttoneita, joista on helppo kasata vaikka itse laituri mökkirantaan. Käyttökohteita laituripalikoille voi jokainen keksiä itse mielikuvituksensa rajoissa, mutta pääasiassa niistä voi rakennella kelluvia laitureita, ponttonisiltoja, vene- ja vesijettitelakoita tai vaikka alustan saunalautalle.

Helppo käsiteltävyys mahdollistaa vaikka väliaikaisen laiturin nopean kasaamisen ja purkamisen, jos sellaiseen on tarvetta.

Laiturin kellutuskykyyn epäluuloisesti suhtautuville näytettiin laiturin päällä olevaa Smartliner 500 Pro -venettä. Se on vapaa-ajan kalastuskäyttöön rakennettu viisimetrinen alumiinivene, johon on tehty kansitasot heittokalastusta varten ja mm. vettä vaihtava sumppu. Kun yli 400 kiloa painava vene ei saanut laituria vajoamaan, niin lopulta epäilijätkin uskoivat sen kestävän myös ihmisen painon.

 

Lue myös nämä

X