Tilaa
Jutut

Kesän puuvenemessuille Kotkaan ilmoittautui mukaan 138 venettä

Kesän alla veneitä saatetaan ottaa tapahtumaan vielä lisää, jos laiturikapasiteetti näyttää riittävän tai tulee peruutuksia.

06.03.2019

TekstiJukka Hiiro

Heinäkuussa Kotkassa järjestettäville puuvenemessuille ilmoittautui määräaikaan mennessä 138 puuvenettä. Kotkan kaupunki asetti messutavoitteeksi 100 venettä, joten määrä ylittyi reippaasti.

”Viimeistään Helsingin Venemessujen aikana oli nähtävissä, että tulemme ylittämään reilusti tuon viime syksynä asetetun 100 veneen tavoitteen – niin valtavaa kiinnostus Kotkan tapahtumaa kohtaan oli Helsingin Messukeskuksessa”, Kotkan Puuvenemessujen tuottaja Kari Makkonen toteaa tiedotteessa.

Makkosen mukaan ilmoittautumisia olisi saatu enemmänkin osaanottajia, mikäli ilmoittautumisaikaa olisi jatkettu, mutta käytännön syistä näin ei tehty.

”…Meidän oli pakko viheltää peli poikki tässä vaiheessa ja ryhtyä miettimään, miten saamme nämä lähes 140 venettä mahtumaan ja hyvin esille käytössä oleviin laitureihin”, Makkonen sanoo.

Makkosen mukaan on kuitenkin vielä mahdollista, että kesän kynnyksellä veneitä otetaan tapahtumaan vielä lisää, jos laiturikapasiteetti näyttää riittävän tai tulee peruutuksia.

Puuveneiden omistajille paikka ei maksa uivassa puuvenenäyttelyssä mitään, mutta he ovat sitoutuneet pitämään veneensä laiturissa ja esitteltävänä koko messutapahtuman ajan.

Lähes kaikki messuille mukaan tulevat veneet ja kuvat niistä löytyvät täältä.

Näytteilleasettajia on messuille myös tulossa, mutta lisää haetaan.

”Jo tähän mennessä olemme saaneet sovittua muun muassa yhdestä veistonäytöksestä, jossa messuvieraat pääsevät näkemään neljän päivän aikana aitoa puuveneen rakentamista. Lisäksi paikkoja ovat varanneet muiden muassa venetarvikkeiden myyjät”, Makkonen kertoo.

Kotkan Puuvenemessut ovat avoinna yleisölle keskiviikosta lauantaihin 24.–27. heinäkuuta kello 10–20, poikkeuksena torstai 25. heinäkuuta, jolloin messut pidetään auki kello 22:een.

Liput tapahtumaan maksavat 10 euroa ja ne myydään rannekkeina, jotka ovat voimassa koko tapahtuman ajan. Ennakkomyynti alkaa Vapun tienoilla, ja ennakkoon rannekkeen hinta on 8 euroa. Alle 15-vuotiaat lapset pääsevät Puuvenemessuille huoltajansa seurassa ilmaiseksi.

 

Lue myös nämä

X