Tilaa
Jutut

Kuvitteellinen suuronnettomuus sulkee Naantalinsalmen

Suuronnettomuusharjoitus järjestetään keskiviikkona 16. toukokuuta Nesteen jalostamon ympäristössä.

07.05.2018

TekstiJukka Hiiro

Naantalinsalmi suljetaan liikenteeltä aamupäiväksi keskiviikkona 16. toukokuuta. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen, Nesteen, Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen, Naantalin sataman, Poliisin ja Turun kauppakorkeakoulun yhteisharjoituksessa ollaan kuvitteellisissa öljyntorjuntatehtävissä.

Tavoitteena on harjoitella viranomaisyhteistyötä, öljyntorjuntaa sekä tehostettua viestintää. Harjoitus on osa EU:n Itämeriohjelman puitteissa rahoittamaa HAZARD-hanketta. Suomeksi sanottuna hankkeen tavoitteena on kehittää satamaturvallisuutta Itämeren alueen satamissa.

Asiasta tiedottanut Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoo, että harjoituksen aikana ilmassa saattaa olla havaittavissa määrin vaaratonta savua. Lisäksi Nesteen jalostamon alueella liikkuu tavallista enemmän viranomaisaluksia ja -ajoneuvoja. Harjoitus järjestetään Naantalissa osoitteessa Jalostamontie 1.

Pelastuslaitos kehottaa jalostamon lähilaueiden asukkaita tutustumaan myös Nesteen turvallisuustiedotteeseen. Siitä löytyy toimintaohjeet muun muassa onnettomuuden sattuessa.

 

Lue myös nämä

X