Pääset lukemaan sivustoa tämän mainoksen jälkeen.

Tilaa
Jutut

Kuvitteellinen suuronnettomuus sulkee Naantalinsalmen

Suuronnettomuusharjoitus järjestetään keskiviikkona 16. toukokuuta Nesteen jalostamon ympäristössä.

07.05.2018

TekstiJukka Hiiro

Naantalinsalmi suljetaan liikenteeltä aamupäiväksi keskiviikkona 16. toukokuuta. Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen, Nesteen, Ensihoidon ja päivystyksen liikelaitoksen, Naantalin sataman, Poliisin ja Turun kauppakorkeakoulun yhteisharjoituksessa ollaan kuvitteellisissa öljyntorjuntatehtävissä.

Tavoitteena on harjoitella viranomaisyhteistyötä, öljyntorjuntaa sekä tehostettua viestintää. Harjoitus on osa EU:n Itämeriohjelman puitteissa rahoittamaa HAZARD-hanketta. Suomeksi sanottuna hankkeen tavoitteena on kehittää satamaturvallisuutta Itämeren alueen satamissa.

Asiasta tiedottanut Varsinais-Suomen pelastuslaitos kertoo, että harjoituksen aikana ilmassa saattaa olla havaittavissa määrin vaaratonta savua. Lisäksi Nesteen jalostamon alueella liikkuu tavallista enemmän viranomaisaluksia ja -ajoneuvoja. Harjoitus järjestetään Naantalissa osoitteessa Jalostamontie 1.

Pelastuslaitos kehottaa jalostamon lähilaueiden asukkaita tutustumaan myös Nesteen turvallisuustiedotteeseen. Siitä löytyy toimintaohjeet muun muassa onnettomuuden sattuessa.

 

Lue myös nämä

X