Tilaa
Uutiset

Lahtelainen Valtteri Simola valittiin Suomen Meripelastusseuran uudeksi puheenjohtajaksi

45-vuotias Valtteri Simola on seuran ensimmäinen sisävesialueelta tuleva puheenjohtaja.

21.11.2018

TekstiJukka Hiiro

Suomen Meripelastusseura valitsi yleiskokouksessaan viikonvaihteessa uuden puheenjohtajan. Puheenjohtajaksi vuonna 2019 alkavalle kaksivuotiskaudelle valittiin lahtelainen Valtteri Simola. 45-vuotias Simola on ollut Lahden järvipelastajien jäsen vuodesta 1995. Paikallisyhdistyksen puheenjohtajana hän toimi 2006–2010, ja Meripelastusseuran hallitukseen hän on kuulunut vuodesta 2009.

Simola on seuran ensimmäinen sisävesialueelta tuleva puheenjohtaja. ”Siviilissä” hänen kerrotaan toimivan hallitusammattilaisena, toiminnanjohtajana, asiamiehenä useissa säätiöissä sekä yrittäjänä.

”On kunnia aloittaa arvostetun ja perinteikkään järjestön puheenjohtajana”, Simola kommentoi valintaansa seuran tiedotteessa.

Meripelastusseuran valtuuston puheenjohtajaksi valittiin savonlinnalainen Esa Hirvonen ja varapuheenjohtajaksi kirkkonummelainen Heikki Wichmann.

Tulevan puheenjohtaja Simolan mukaan vapaaehtoiset meri- ja järvipelastajat tekevät todella merkityksellistä vapaaehtoistyötä. Hänen mukaansa puheenjohtajana tärkeimpiä haasteita tulevat olemaan seuran rahoituspohjan laajentaminen sekä uusien vapaaehtoisten rekrytointi.

”130 pelastusalusta ympäri Suomen on pystyttävä pitämään lähtövalmiudessa. Siihen tarvitaan molempia”, Simola sanoo.

Lue myös nämä

X