Tilaa
Uutiset

Laitureista irronneet veneet työllistivät pääkaupunkiseudulla

Lauantaina Suomeen saapunut ja ennalta pelätty myrsky jäi mitä ilmeisimmin vaisummaksi kuin eunnustettiin. Länsi-Suomen merivartiostolla oli puolestaan viime viikolla työntäyteinen torstai, kun sekä Porin että Turun rannikolla upposi vene.

23.09.2018

TekstiJukka Hiiro

Lauantaina Suomeen saapunut ja ennalta pelätty myrsky jäi mitä ilmeisimmin vaisummaksi kuin eunnustettiin.

Etelä-Suomessa niin rajavartiolaitos kuin pelastuslaitos raportoivat kuitenkin useiden veneiden irronneen laiturista, mikä työlisti, mutta miehitetyille aluksille sattuneista havereista tai muista ongelmista ei ole tietoa.

”Kova tuuli on irroittanut lukuisia veneitä Espoossa ja Helsingissä. Viranomaisyksiköt, sekä vapaaehtoiset meripelastajat kiireisinä”, esimerkiksi Merivartiosto raportoi Twiterissä lauantaina.

Ylen mukaan kova tuuli irroitti lauantaina lukuisia veneitä Espoossa ja Helsingissä.

Ruoholahden kanavassa Helsingissä pelastuslaitos kävi esimerkiksi tyhjentämässä pulpettivenettä, joka oli aaltojen takia täyttynyt puolittain vedellä ja uhkasi kaatua.

Kiinnityksistään irronneita veneitä on hintattu eri viranomaislaitureihin, ja niiden omistajat on pyritty tavoittamaan, uutisoi Yle.

Syksyn näin tullen veneiden omistajien kannattaa olla kuitenkin tarkkana niin laiturissa kuin vesilläkin.

Esimerkiksi Länsi-Suomen merivartiostolla oli viime viikolla työntäyteinen torstai, kun sekä Porin että Turun rannikolla upposi vene.

Porissa seitsemänmetriseen moottoriveneeseen tuli koneeseen vikaa, minkä seurauksena se ajautui rannikolle. Aaltojen kiviä vasten röykyttämä vene vaurioitui niin pahasti, ettei sitä voitu enää hinaamalla siirtää turvaan.

Turussa puolestaan pienehkö purjevene upposi kovan merenkäynnin takia, mutta henkilövahingoilta onneksi vältyttiin.

© Länsi-Suomen merivartiosto

 

Lue myös nämä

X