Tilaa
Uutiset

Lammassaaren satamaa kehitetään

06.11.2015

TekstiKiti Westerback

Imatran kaupunki solmi tiistaina Marinetekin ja Meritaidon omistaman venesatamayhtiö New Port Imatran kanssa sopimuksen Lammassaaren sataman käyttöoikeudesta ja palvelujen tuottamisesta.

Sopimuksen kesto on 20 vuotta ja siihen on mahdollista saada 5 vuoden pituinen jatkoaika.

”Pitkän neuvotteluprosessin aikana löysimme paljon kehitettävää ja opimme tuntemaan toisemme hyvin. Uskomme vahvasti yhteiseen tekemiseen. Töitä on paljon, mutta toisaalta satamassa on paljon potentiaalia. Olemme tyytyväisiä ja tulemme tekemään parhaamme”, toteaa Marinetek- konsernin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Seppälä.

Kaikki uusiksi

Lammassaaren kaikki nykyiset satamarakenteet tullaan joko kokonaan uusimaan tai peruskorjaamaan. Uusi satama aallonvaimenninlaitureineen, käveltävine venepuomipaikkoineen ja valaistuine laitureineen rakentuu nykyisen alueen eteläpäähän, lahden pohjukkaan. Suuremmille venepaikoille tulee lisäksi sähköt ja vesipisteet.

Vuonna 2026 satamassa on 690 venepaikkaa 4–18 m veneille, laajennettu talvisäilytysalue, uusi huoltolaituri, toinen veneluiska ja veneiden pesupaikka sekä muita alueella toimivien yritysten ja seurojen kanssa toteutettuja rakennuksia ja rakenteita.

Yli miljoona euroa

Uusinvestoinnit maksavat seuraavan kymmenen vuoden aikana yli miljoona euroa. Tämän päälle tulevat vuosittaiset kunnostus- ja huoltokustannukset. Rakentaminen alkaa ensi veneilykauden päätyttyä. Kevään huoltotöiden yhteydessä varmistetaan sataman palvelut, riittävät venepaikat, turvallisuus ja laaditaan korjaussuunnitelma.

Venepaikkojen hinnat ovat kaikille samat, myös ulkopaikkakuntalaisille. Pienille veneille paikkahintojen korotuspaineet ovat vähäisemmät kuin isoille veneille. Pienimpien kausipaikkojen hinnat  nousevat ensi kesänä 14–34 eurolla venekoosta riippuen.

Imatran kaupungin toimialajohtaja Topiantti Äikkään mukaan Lammassaaren satamasta on uudistuksen myötä mahdollisuus rakentaa kaakkoisen Suomen houkuttelevin koti- ja vierassatama aivan Suur-Saimaan äärellä, hyvien yhteyksien päässä.

Lue myös nämä

X