Tilaa
Uutiset

Linnoituksen joulu tuo joulutunnelman Suomenlinnaan

Jouluiset tapahtumat jatkuvat vierailijoiden suosimalla saarella aina loppiaiseen saakka.

02.12.2018

TekstiJukka Hiiro

Jouluinen tunnelma valtaa Suomenlinnan tästä viikonlopusta lähtien ja jatkuu aina loppiaiseen saakka. Avajaisviikonloppuna Linnoituksen joulussa voi esimerkiksi kiertää Linnoitustontun reitin tai vaikkapa vierailla saaren monissa museoissa. Myös Suomenlinnan joulukuusten valot sytytetään.

Omatoiminen Linnoitustontun reitti on avoinna loppiaiseen saakka. Lapsille suunnatulla Kaarle-tontun opastuksella saarta voi kiertää aina lauantaisin koko joulukuun ajan.

”Linnoituksen joulun ohjelmaa on järjestetty jo monena vuonna yhteistyössä Suomenlinnan yrittäjien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Linnoitustontun reittiä on voinut seurata jo vuodesta 2006 lähtien, ja se on muodostunut monille kävijöille ja asukkaille perinteeksi, Suomenlinnan hoitokunnan tapahtumakoordinaattori Paula Lappalainen sanoo tiedotteessa.

© Linnoituksen joulu / Aino Heininen

Yleensä vain kesäkaudella avoinna oleva Lelumuseo pitää ovensa avoinna läpi joulukuun ja aina loppiaiseen saakka. Esimerkiksi Sotamuseo ja Suomenlinna-museo ovat puolestaan avoinna läpi vuoden.

Joulukuussa saarella järjestetään myös useita joululaulutilaisuuksia sekä konsertteja. Onpa Suomenlinnassa joulun kunniaksi mahdollisuus kurkistaa myös taiteilijoiden työhuoneisiin, ja tietenkin tehdä myös jouluostoksia.

Kaikki Suomenlinnan joulunalustapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista täältä.

Suomenlinna on yksi Suomen suosituimmista matkailukohteista ja Unescon maailmanperintökohteessa käykin vuosittain noin miljoona vierasta.

Lue myös nämä

X