Tilaa
Uutiset

Lohjanjärven Aurlahden satamaan avattiin uusi tankkauspiste

03.06.2021

TekstiTeksti ja kuvat Timo Sarkkinen

Lohjan suurimpaan satamaan Aurlahteen avattiin tiistaina kauan odotettu tankkauspiste. Se palvelee paitsi Lohjanjärvellä, myös sulun takana Hiidenvedellä liikkuvia veneilijöitä. Näillä etelän mökkiläisten suosimilla järvillä on yhteispinta-alaa yli 120 neliökilometriä, ja vesiliikennettä riittää varsinkin kesäkuukausina.

Yrittäjä Petri Erikssonin saama palaute vahvistaa, kuinka hartaasti ja pitkään ranta-asemaa on Lohjalle toivottu.

”Joku mainitsi neljästäkymmenestä vuodesta. Tässä samoilla paikoilla on ollut asema vuodesta 1964 tai -65 jonnekin 70-luvulle asti. Minulla on itse asiassa sen aseman kuvakin, ja aion laittaa suurennuksen seinälle.”

Ympäri vuoden ja vuorokauden toimivalta korttiautomaatilta saa bensiiniä (98 E5) sekä dieseliä. Asioiville on satamassa uusi, Lohjan kaupungin rakennuttama tankkauslaituri, johon mahtuu kerrallaan puolentusinaa venettä kylkikiinnityksellä. Isoillakin uskaltaa tulla, sillä satama on ruopattu noin kahden metrin syvyiseksi.

Sataman palveluita täydentää aivan tankkauspisteen kupeeseen avattava itsepalvelukioski. Ideana on, että sisään mennään kännykkäsovelluksesta saatavalla kertakäyttöisellä QR-koodilla, ja kaikki ostokset skannataan kerralla kassin läpi RFID-teknologiaa hyödyntäen. Vain kuumat juomat lisätään laskuun erikseen.

Ennestään Aurlahden hiekkarannalla on kesäkahvila, joka sai täksi kaudeksi uuden yrittäjän. Lisäksi satamassa toimii sesongin aikaan vesiurheiluvälineitä vuokraava yritys, kahvila-auto sekä jäätelökioski.

Vieraslaiturien yhteydessä veneilijän käytettävissä ovat septitankin imutyhjennyslaite sekä pilssi-imuri.

Vihdoinkin viittoja

Uudistuksia on tehty muuallakin kuin rannalla. Viime kauden lopulla Lohjanjärvi nimittäin sai ensimmäiset merimerkkinsä. Osa niistä on saariin kiinnitettyjä pylväsmäisiä kummeleita, osa kelluvia keltamustia kardinaaliviittoja. Lisäksi järvelle on asennettu muutamia epävirallisia sinivalkoisia kardinaaliviittoja.

Lohjanjärvestä ei ole virallista voimassaolevaa merikarttaa, viimeisin loppuunmyyty painos on vuosituhannen alusta. Elektronisten karttojen valmistajilla on toki karttakortteja, joissa järvi näkyy. Saatavilla on myös sähköinen veneilykartta sekä vedenkestävälle materiaalille painettu vesiretkeilykartta.

Syvyyskäyrät ja rantautumispaikat sisältävän vesiretkeilykartan voi ostaa Lohjan kaupungin matkailusta, Laurinkatu 50. Ensi vuonna kartasta on määrä julkaista päivitetty painos, jossa näkyvät merimerkitkin.

Lisätietoja: Visit Lohja

 

Lue myös nämä

X