Tilaa
Uutiset

Marraskuisessa yössä kylmettyneet miehet karilta pelastaneen Wärtsilä Rescuen miehistö palkittiin

Pelastettaessa karille ajaneet miehet olivat jo pahoin kylmettyneitä ja liki liikuntakyvyttömiä.

24.03.2019

TekstiJukka Hiiro

Vapaaehtoisista koostunut vaasalaismiehistö palkittiin Vuoden meripelastaja –nimityksellä. Nimityksestä vastaa Suomen Meripelastusseura ja tarkemmin ottaen sen viime vuodelta sai Wärtsilä Rescuen -miehistö, joka pelasti marraskuisena yönä neljä miestä karille ajon jälkeen.

Haveri sattui Vaasan saaristossa, kun viisimetrinen perämoottorivene ajoi karille Horsskärsfjärdenillä. Veneessä oli neljä miestä, jotka kaikki joutuivat veden varaan. Vain yhdellä miehistä oli pelastusliivit. Kolmen miehistä onnistui kavuta kivelle ja yhden takaisin karilla olleeseen veneeseen.

Kuin ihmeen kaupalla yhden miehen kännykkä toimi yhä ja nelikko sai soitettua hätäkeskukseen. Paikalle hälytettiin meripelastusjohtajan toimesta Vallgrundin merivartioaseman partiovene sekä Vaasan Meripelastusyhdistyksen Wärtsilä Rescue, jonka kotona päivystänyt miehistö sai liikkeelle puolessa tunnissa.

Partiovene saapui onnettomuuspaikalle ensimmäisenä ja paikansi uhrit lämpökameran avulla, mutta ei päässyt kivien vuoksi riittävän lähelle. Wärtsilä Rescuen syväys oli matalampi, joten sen miehistö ajoi veneen kiveen kiinni ja miehistö avusti pahoin kylmettyneet ja lähes liikuntakyvyttömät miehet turvaan.

Pelastetut kuljetettiin Vaasan Kutterisatamaan, ja siitä edelleen Pohjanmaan pelastuslaitoksen ensihoitoyksikön hoiviin.

Palkittuun pelastusvene Wärtsilä Rescuen miehistöön kuuluvat aluksen päällikkö Kaj-Erik Loo sekä Samuli Latomäki, Jouni Tuori ja Niko Holmlund. Heidät kaikki palkittiin perjantaina Vuoden meripelastaja -nimityksellä, Meripelastajan malja -kiertopalkinnolla ja Seuran ansiomerkeillä. Palkitseminen tapahtui Meripelastusseuran koulutuspäivillä MS Silja Symphonylla.

Lue myös nämä

X