Tilaa
Uutiset

Meripelastusalusten paraati pyhäinpäivänä

Suomenlahden vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa alusparaatilla Helsingissä pyhäinpäivänä 5. marraskuuta klo 12. Paraatin jälkeen alukset ovat avoinna yleisölle Eteläsatamassa.

01.11.2016

TekstiSatu Björn

KuvatJaakko Pitkäjärvi

Yhteensä 11 pelastusalusta lähtee ohimarssille Hernesaaren kärjestä PV Rautauoman johdolla ja tekee merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille. Alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Pakkahuoneen ja Vironaltaan laitureihin, missä kaikilla kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua niihin klo 13.00-14.30.

Paraatiin osallistuvat ohimarssijärjestyksessä PV Rautauoma (Helsinki), PV Aktia (Porkkala), PV Emmi (Espoo), PV Hailikari (Hamina), PV Degerby (Loviisa), PV Ajax (Tammisaari), PV Mikrolog III (Helsinki), PV Securitas (Porvoo), PV Westhouse (Espoo), Furuno (Espoo) ja PV Kotka (Kotka).

Meripelastusseuran miehistöt ovat tänä vuonna suorittaneet vesillämme yhteensä 1553 pelastus- ja avunantotehtävää, joissa apua on saanut 3420 ihmistä ja 1278 alusta. Suomenlahden alueella tehtäviä on ollut 389. Kaikki pelastusalusten miehistöissä toimivat ovat vapaaehtoisia, jotka eivät saa mitään taloudellista korvausta työstään.

Tervetuloa katsomaan paraatia ja tapaamaan vapaaehtoisia meripelastajia!

Lue myös nämä

X