Tilaa
Uutiset

Meripelastuskyky paranee Suomenlahdella

20.04.2016

TekstiJuha Virtanen

KuvatRajavartiolaitos

Vartiolentolaivue harjoittelee uusilla H215-meripelastushelikoptereilla pääkaupunkiseudun merialueella maalis-toukokuun välisenä aikana, niin valoisaan kuin yöaikaankin. Tavoite on saada uudet helikopterit päivystyskäyttöön kesäkuun alussa.

Rajavartiolaitoksen Vartiolentolaivueen saamat kaksi AS332L1e Super Puma  –helikopteria on valmistanut Airbus Helicopters Ranskassa.

Meripelastushelikopterien pääasialliset tehtävät ovat meripelastus, rajaturvallisuustehtävät, muut pelastus- ja sairaankuljetustehtävät sekä eri viranomaisten tukeminen.

Uudet helikopterit sijoitetaan Helsinkiin ja niillä korvataan nyt käytössä olevat AB412-helikopterit.

– Pelastuskyky kasvaa viidestä hengestä 10 – 15 henkeen lento-olosuhteista ja pelastuspaikasta riippuen. Niillä kyetään lentämään kaikissa sääolosuhteissa, mukaan lukien jäätävissä olosuhteissa. Autopilotti ja kopterin leijuntaominaisuudet mahdollistavat tehokkaamman pelastamisen pimeässä, huonossa näkyvyydessä ja myrskyssä, listaa Vartiolentolaivueen komentaja, eversti Antti Pesari uusien helikopterien etuja verrattuna aiempiin koptereihin.

Uusien helikopterien käyttöönotto parantaa meripelastuskykyä erityisesti Suomenlahden alueella.

Lentomelua aiheuttavista harjoituksista tiedotetaan laivueen Twitter-tilillä @rajaHeko ja Rajavartiolaitoksen Facebook-sivuilla facebook.com/rajavartiolaitos.

Lue myös nämä

X